淘寶耳機集中討論帖(4) - 講還講買完野收埋貨記得貼相

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
貼溜左條link
复制这条信息,打开👉手机淘宝👈即可看到【KZ ZS3-X重低音耳机入耳式耳挂通用线控带麦耳机耳塞运动跑步包邮】¥745pMejZ5M¥http://c.b1wt.com/h.etg5B8?cv=745pMejZ5M&sm=d3d80d

平平地買呢條

【单晶铜镀银se215/se535/im50/im70/ie80/tf10/w4R/um30耳机升级线】¥BoXDMeKkcU¥http://c.b1wt.com/h.etRd8T?cv=BoXDMeKkcU&sm=31fb49

一年前買左呢隻佢所謂圈鐵版
琴日入左隻zs3
發現上面個隻清好多 係得bass無zs3咁好
唔知係未煲定點

利申 咩都唔識
zs3用緊跟機銀線 上面個隻用原裝線

琴日入左隻zs3
唔知係未煲定點

利申 咩都唔識

跟機條銀線真係唔係好得
換條靚少少啦

琴日入左隻zs3
唔知係未煲定點

利申 咩都唔識

跟機條銀線真係唔係好得
換條靚少少啦

但上面個隻都係用緊原裝線
諗緊換條靚線俾上面 定zs3

我想睇下有無人用緊上面個隻俾啲意見 因爲依家已經落左架

琴日入左隻zs3
唔知係未煲定點

利申 咩都唔識

跟機條銀線真係唔係好得
換條靚少少啦

無關係
ZS3 用左條靚線兩個世界黎
如果用金鏈配ZS3 係大幅提升

呢條係邊間買 幾錢?
求zs3靚線推介

要俾筆直先有推介俾你

呢條係邊間買 幾錢?

要1000 可以忽略

呢條係邊間買 幾錢?

呢條咪亮點金鏈
價錢就自己睇
【金银合金线+7N单晶铜镀金se846/w60/F111/ue18/qdc/z7耳机升级线】¥Z1q2MVTNQf¥http://c.b1wt.com/h.etrlRk?cv=Z1q2MVTNQf&sm=897078

琴日入左隻zs3
唔知係未煲定點

利申 咩都唔識

跟機條銀線真係唔係好得
換條靚少少啦

無關係
ZS3 用左條靚線兩個世界黎

有冇佢鋪頭link?
BD005 性價比係最高
因為價錢黎講係 ZS3>BD005>ZST

但音質就BD005 最高[玄學部分]
耳仔細就簡BD005
因為ZS3同ZST 耳機殼大好多

送人送ZST無得輸, 平靚正而對方分得出隻耳機bass 勁好多

自己用就BD005 送人就唔好啦, 因為木耳帶上手係分辦唔到

遲啲講下換左線有咩唔同, 可以詳講, 不過差別唔大

我覺得bd005同zst 似V型調音喎

已經注明“玄學”
好似食飯一樣, 各人口味有唔同

睇完都想入bd005 銅線版13x又幾平
個人鐘意neutral 聲 聽重bass好辛苦

本身銅線嘅音域就係平衡D(乜乜無氧單晶銅)

銀線係音質上比銅線靚, 可能只有只有不足0.01%

只有音域方面就好大分別,但係App 改到 Equalizer, 你跟番銀線嘅音域黎調音就得
同你買條銀線果音質係一樣

當然我唔排除有人會為左個 不足0.01% 音質(如果你聽到)花百幾二十蚊買過條
唔介意駛多D

既然你唔介意洗多D 錢, 咁做乜要入黎呢個 post 淘耳機番黎聽姐
同當初目的完全係背道而馳
入左zs3諗住做gym 時粗用,好似唔太啱自己口味,覺得高音吵耳,人聲唔清晰,三段都濛濛地咁,因為未煲定點?
300以下仲有咩推介?

利申:只擁有過um1

可能性
1 你鐘意聽低音, zs3唔岩你口味

2. 你耳膠塞size太大

3 呢隻耳機唔夠做, 健議升級上 K3

耳仔細就簡BD005

送人送ZST無得輸, 平靚正而對方分得出隻耳機bass 勁好多

自己用就BD005 送人就唔好啦, 因為木耳帶上手係分辦唔到

已經注明“玄學”

只有音域方面就好大分別,但係App 改到 Equalizer, 你跟番銀線嘅音域黎調音就得

當然我唔排除有人會為左個 不足0.01% 音質(如果你聽到)花百幾二十蚊買過條
唔介意駛多D

既然你唔介意洗多D 錢, 咁做乜要入黎呢個 post 淘耳機番黎聽姐

咁點解仲有咁多人肯洗幾千蚊買條線?

耳仔細就簡BD005

已經注明“玄學”

唔介意駛多D

拎黎襯衫
其實換線都係見人見智,睇你肯唔肯為左令隻耳機更啱你既聽感而比多d錢
個人認為貴線平線都有佢既市場
入左zs3諗住做gym 時粗用,好似唔太啱自己口味,覺得高音吵耳,人聲唔清晰,三段都濛濛地咁,因為未煲定點?
300以下仲有咩推介?

利申:只擁有過um1

可能性
1 你鐘意聽低音, zs3唔岩你口味

2. 你耳膠塞size太大

3 呢隻耳機唔夠做, 健議升級上 K3

鍾意聽低音當初唔會買um1下話..

耳仔細就簡BD005

已經注明“玄學”

唔介意駛多D

人多做就岩咩?
你個問題同一百年前 war of currents
一樣
愛迪生條仆街為左直流電專利權嘅利潤
老屈Tesla 交流電係好危險
一百年前夠多人信有權威性多D嘅 愛迪生 啦

耳機生產商為左龐大嘅耳機嘅利潤呃下音樂發燒友

當然你可以話買條線裝扮下變音樂神童
你既然千幾蚊都肯出, 點解唔俾幾十蚊買隻 hi-res 歌?
hi-res 音源提升音質有顯著效果
請問Bd005有無間店條拎或鋪頭名?

同問
買完bd005要配咩線最好 有無link推薦
Sorry新手唔太識
( Show Blocked User - 醫科生 )

音乜質啊 咪又係睇口味
巴打們你好
我用緊SM64
之前係亮點買左條純銀線加單晶銅
聽落去都幾奇怪
潛得好底 又升得好高
好似冇左中間嗰忽咁
巴打們你好
我用緊SM64
之前係亮點買左條純銀線加單晶銅
聽落去都幾奇怪
潛得好底 又升得好高
好似冇左中間嗰忽咁

即係人聲收左皮?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞