淘寶耳機集中討論帖(4) - 講還講買完野收埋貨記得貼相

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
K3 買返黎要煲幾耐
声美/SoundMAGIC E80C入耳式耳机
https://detail.tmall.com/item.htm?spm=a1z0d.6639537.1997196601.4.rULMnn&id=537584716840&sku_properties=5919063:6536025

MEElectronics M6PRO舞台监听音乐耳机 MEE高还原入耳式唱歌耳机
https://detail.tmall.com/item.htm?spm=a1z0d.6639537.1997196601.15.rULMnn&id=523209186722&sku_properties=5919063:6536025

有無人用過? soundmagic E10C評價都好似唔錯
K3 買返黎要煲幾耐

幾十-一百差唔多 再煲都冇咩改變
唔好諗住會有好大改變, 主要改善左低頻開聲時太實嘅情況
K3 買返黎要煲幾耐

遲下試下換線先
lm
K3 買返黎要煲幾耐

遲下試下換線先

我都岩岩淘左條上一個po推介果條銀線
K3 買返黎要煲幾耐

遲下試下換線先

215之後就k3,spinfit膠+自己整左條6n,bass收番d,正

215之後就k3,spinfit膠+自己整左條6n,bass收番d,正

巴打自製條8紋金鏈
K3 買返黎要煲幾耐

遲下試下換線先

想試個條7n冷凍
可能有啲離題,但我想問下淘寶有冇平又高質既player買?

筆直幾多?
K3 買返黎要煲幾耐

遲下試下換線先

想試個條7n冷凍

音樂線材鋪條純銀+7N冷涷銅夠哂平衡
K3 買返黎要煲幾耐

遲下試下換線先

想試個條7n冷凍

巴打係唔係有買過? 同佢地講MMCX頭 睇唔睇得明

遲下試下換線先

想試個條7n冷凍

咩插針,分線器,2.5定3.5頭 落單時講清楚佢知

遲下試下換線先

想試個條7n冷凍

唔該晒巴打

想試個條7n冷凍

唔該晒巴打

如果8絞線,好多間都可以揀用咩織法

筆直幾多?

1000內

想試個條7n冷凍

唔該晒巴打

如果8絞線,好多間都可以揀用咩織法

唔該晒你,遲下淘條線先

筆直幾多?

1000內

Xduoo x3 係ebay買 5xx
山靈m1 6xx 人仔
Aune m1s 11xx 人仔

筆直幾多?

1000內

山靈m1 6xx 人仔

x3聲>m1
m1細>x3
http://m.intl.taobao.com/detail/detail.html?wp_pk=shop/index_96290538_36630293&wp_m=item_rank_list_-2&from=inshop&id=18742572003&wp_app=weapp&wp_p=7

zdgg隻8單三導管 我想問吓各位巴打點睇

比到2000 up
我唔會淘仔

8單隻聽感如下

ZDGG 8單,
試左感覺真係唔錯,人聲同埋分析力都夠,中高頻比較突出?
唯一缺點係佢低頻果度比起其他大廠8單元小,推出黎個音場冇咁大同埋個包圍感差小小?
整體造工比?耳六單公模好,個外型光滑D,價錢都算合理買得過

我對係透明橙白面, 你上佢網到有圖睇

因為我睇翻先留意到左右兩邊中頻兩隻單元的導管曲向左走向右走?, 應該係導管預長?
你上佢網到睇係車頭到?幅係睇到曲向左走向右走? (留意左下位)
我都覺得奇怪因為用過 Blu-Tack 塞勁住音孔試又有聲音出, 又無話細聲左
我睇佢?圖內籠好似幾款單元擺位都唔同
會唔會你個 FD 個中音導管無曲, 搶向左走向右走晒其他頻?
同埋我睇翻我對同佢講個單元編制有唔同

我隻睇係有五粒單元, 複合低音一粒一導管, 中音兩粒一導管, 複合高音兩粒一導管.

型號應該唔係我之前估??

筆直幾多?

1000內

山靈m1 6xx 人仔

睇睇先 唔該巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞