淘寶耳機集中討論帖(4) - 講還講買完野收埋貨記得貼相

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
冇用嗰個銀色濾嘴
果舊野我真係覺得好垃圾
https://world.taobao.com/item/538621131469.htm?fromSite=main&spm=a312a.7700824.w4002-12295164258.17.ijM9Ws
想買ZS3配呢條線得唔得

第一,ZS3用呢條唔啱用,因為條線係彎頭,ZS3要直頭
第二,比$55唔買呢條線,呢條線唔多掂
平線買呢條,呢條平過你$55果條又好過聲你果條,同店主講要0.78針插
【DIY镀银耳机线 ie80升级线 se215 qc20 线 耳机维修线 手机耳机】¥uwjaMgjJzQ¥http://c.b1wt.com/h.V7yVIt?cv=uwjaMgjJzQ&sm=b816dc

咁係咪zst就可以直頭,彎頭都得?
https://world.taobao.com/item/538621131469.htm?fromSite=main&spm=a312a.7700824.w4002-12295164258.17.ijM9Ws
想買ZS3配呢條線得唔得

第一,ZS3用呢條唔啱用,因為條線係彎頭,ZS3要直頭
第二,比$55唔買呢條線,呢條線唔多掂
平線買呢條,呢條平過你$55果條又好過聲你果條,同店主講要0.78針插
【DIY镀银耳机线 ie80升级线 se215 qc20 线 耳机维修线 手机耳机】¥uwjaMgjJzQ¥http://c.b1wt.com/h.V7yVIt?cv=uwjaMgjJzQ&sm=b816dc

咁係咪zst就可以直頭,彎頭都得?

K3有冇咩線好推介
想平平哋玩下
主要想解決嗰啲齒音問題
齒音多到就嚟打爆我隻耳仔

用緊咩線?
岩岩新買定係玩左好耐都好勁齒音?

我唔知係因為我用手機推問題的定係點
而家用緊原裝線,再加埋佢送嗰耳綿
諗住加大個low end 同low mid 佢,但都仲有齒音問題
買咗唔係話好耐,冇特別煲機

銀色混嘴會多少少齒音同埋聲底會變矇

我冇用嗰個銀色混咀
想問下zs3 除左亮點126外仲有咩線推介

去銀線坊搵純銀
放部Xduoo x3 好新無乜用過 有意可Tg傾 @sellxduoox3

首先幾錢budget?

首先幾錢budget?

$800樓下都ok
K3有冇咩線好推介
想平平哋玩下
主要想解決嗰啲齒音問題

用緊咩線?

諗住加大個low end 同low mid 佢,但都仲有齒音問題

我冇用嗰個銀色混咀

隻嘜膠要煲無下佢先,煲甩佢D齒音睇下得唔得

首先幾錢budget?

$800樓下都ok

隻耳機69蚊,你玩條800蚊既線
K3有冇咩線好推介
想平平哋玩下
主要想解決嗰啲齒音問題

用緊咩線?

我冇用嗰個銀色混咀

要煲幾耐

首先幾錢budget?

$800樓下都ok

線可以用落其他耳機度,我覺得都值既

去銀線坊搵純銀

199果條3大芯純銀就ok? 會明顯好過亮點鍍銀線嗎?

首先幾錢budget?

$800樓下都ok

咁買條金鏈啦

首先幾錢budget?

$800樓下都ok

咁買條金鏈啦

smart choice

首先幾錢budget?

$800樓下都ok

咁買條金鏈啦

smart choice

叻仔
K3有冇咩線好推介
想平平哋玩下
主要想解決嗰啲齒音問題

用緊咩線?

我冇用嗰個銀色混咀

要煲幾耐

有圈既耳機坐底100小時或以上
幾個月前係悅耳買左一圈四鐵
到依家都冇乜問題
但齒音好嚴重唔知點搞
幾個月前係悅耳買左一圈四鐵
到依家都冇乜問題
但齒音好嚴重唔知點搞

我換咗條冷凍單晶銅線
再塞咗粒高密度調音棉
煲咗百幾粒鐘啲齒音都退得七七八八
你好,现在八单元低频单元已经不再采用声扬33AE,而是用31323,这样做的好处有2个好处,一方面中频更好,声场更大,解析小幅度提升,其他方面跟33AE区别不大,有异议请提前联系掌柜。

比左錢先同我講,想問係升級左定廢左?

未發貨可以退

最好傾掂數先拍

31323成本平過33AE屈下佢平啲

不嬲都撐zdgg

本來都諗住直招買zdgg架啦
不過都係上一上黎追post就見到隻k3
買左都覺得係幾好既把聲

Magaosi K3係值呢個價既,而且個樣好重要

換埋亮點299果條銀線真係幾好
d樂器聲好出 bass明顯收左

7N鍍銀?

本來見咁平淨係expect收下個bass就收貨
點知煲多兩煲d樂器聲同人聲愈黎愈出

銀色混嘴? 佢會整朦個聲底
BTW差唔多價有條7N冷涷銅加純銀 好彈

係所以無用銀色混咀

用緊咩線?

我冇用嗰個銀色混咀

要煲幾耐

有圈既耳機坐底100小時或以上

聽下聽下就好d架啦d齒音
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞