淘寶耳機集中討論帖(4) - 講還講買完野收埋貨記得貼相

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
你好,现在八单元低频单元已经不再采用声扬33AE,而是用31323,这样做的好处有2个好处,一方面中频更好,声场更大,解析小幅度提升,其他方面跟33AE区别不大,有异议请提前联系掌柜。

比左錢先同我講,想問係升級左定廢左?

呢個係邊隻八單?

悅耳

悅耳唔好啦 愈黎愈多人唔滿意

有幾多人??
好似特別見你唔滿意
你好,现在八单元低频单元已经不再采用声扬33AE,而是用31323,这样做的好处有2个好处,一方面中频更好,声场更大,解析小幅度提升,其他方面跟33AE区别不大,有异议请提前联系掌柜。

呢個係邊隻八單?

悅耳

有幾多人??
好似特別見你唔滿意

唔係我,我都係見出面唔推悅耳,話差左,同埋好多人話隻悅耳唔夠其他耳機好聲,我識兩個人都對自己隻悅耳唔滿意,平放都冇人要

暫時外觀黎睇,外殼係有驚喜,應該幾實淨,一體式好平滑,係唔錯幾靚,戴上耳隔音好幾舒服
4鐵2圈 2000有找超值

暫時外觀黎睇,外殼係有驚喜,應該幾實淨,一體式好平滑,係唔錯幾靚,戴上耳隔音好幾舒服

開聲表現如何?

呢個係邊隻八單?

悅耳

有幾多人??
好似特別見你唔滿意

唔係我,我都係見出面唔推悅耳,話差左,同埋好多人話隻悅耳唔夠其他耳機好聲,我識兩個人都對自己隻悅耳唔滿意,平放都冇人要

悅耳係衰做功冇咁好

有冇d平平地可以玩下?

筆直?

$300樓下

300樓下都係置頂188線
或者去搵一間音樂線材鋪,我420買左條8編銅線手工同音色都幾好,最正係佢有2.5彎插俾你揀
如果你話淘寶號Altezzahk介紹可以唔駛加錢轉呢個彎插。同埋有多種插針,分線器選擇

188線

420線

咁睇黎188線岩筆直多d
想再問下威寶頭同其他頭有咩分別
我問過要加50人仔

唔好揀威寶頭,流野黎

Yes
雖然歐亞德都係流
但起碼金屬殻

有冇話邊個殻好啲

開聲表現如何?

初聽開聲人聲近,少少剌耳,高頻延伸唔錯,低頻有啲實同埋潛唔到落去,不過聲場幾大,分柝力唔錯,細節好出,分離度好,定位清晰,聽多陣睇下點
上面有人講老忠🤔
有無巴打比較過老忠同senhear 1+2?
睇緊呢兩隻好相似
上面有人講老忠🤔
睇緊呢兩隻好相似

嘩,呢兩隻應該幾難分高下

開聲表現如何?

初聽開聲人聲近,少少剌耳,高頻延伸唔錯,低頻有啲實同埋潛唔到落去,不過聲場幾大,分柝力唔錯,細節出,分離度幾好,定位清晰,聽多陣睇下點
上面有人講老忠🤔
睇緊呢兩隻好相似

難分高下有無考慮埋價錢?
如果音質難分高下咁價錢分到高下wo
上面有人講老忠🤔
睇緊呢兩隻好相似

唔駛講價錢,講個樣已經好易揀到
上面有人講老忠🤔
睇緊呢兩隻好相似

唔駛講價錢,講個樣已經好易揀到

作為1+2用家.. 其實個樣都..

聽講有圖先有真相

聽講有圖先有真相

oc 線
想放對TFZ serie3
有冇人有興趣
用過幾次咁大把

聽講有圖先有真相

嗚啊

聽講有圖先有真相

嗚啊

做乜唔影埋粒古河頭明明粒古河先係最好J

聽講有圖先有真相

嗚啊

舊相嚟 你都知我換左新線

聽講有圖先有真相

oc 線

UE+小改款, 軟身過原版UE+好多 正嘢
冇去試姐UE X唔知差幾遠

聽講有圖先有真相

嗚啊

舊相嚟 你都知我換左新線

聽講有圖先有真相

oc 線

UE+小改款, 軟身過原版UE+好多 正嘢
冇去試姐UE X唔知差幾遠

之前都用過一排,嫌佢個bass唔夠放左
想問下巴打們
im70 換線淘邊線好
見佢有純銀又無氧銅又單晶銅 某評論又話有d有聽診器效應
4n係咪99.99%意思? 係咪已經好純 買得過?
感謝 想學野
新手想問買鍍銀線有mic 好定無mic 好 同埋有咩分別,因為想買ZS3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞