LIHKG機械鍵盤集中討論區(23) 新手睇頭post - 九月可以俾荷包抖下

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
自己打磨有冇得諗
上ig見人地個啲令立立 好靚
有啲位又好滑
有無巴打諗住遲下買rf hello kitty版,好撚正
諗住自用
樓主唔係gay佬你先係
有冇人買咗apex pro,電磁軸好似好鬼型,手感如何
個concept係得意,但唔係首創
Input Club個keystone(無記錯的話)已經採用呢種mechanism

而且個設計理念係on9
用adaptable觸發鍵程做賣點,就好比電莖椅話自己人工學設計enhance gaming performance一樣
呢種pseudo benefit根本對成個體驗無影響,懶係做大賣點有啲嘔心
但係好似得佢一間有賣電磁軸
咁我就放棄啦,btw同筆直有冇好keyboard介紹。想換咗個垃圾aula keyboard
Leopold啦
佢無賣電磁軸,佢係賣已經組裝好、載有電磁軸嘅機械鍵盤

Kono Store / Input Club嘅Keystone應該先係 有機會 獨立發售電磁軸,因為其中一個特點就係:socketless hotswap,俾一啲唔識焊接嘅人可以自行pull and plug就換到軸
呢類軸我覺得同普通機械軸放上同一個天秤唔係咁公平
佢嘅賣點係一個制可以做到多功能 例如玩槍game 輕觸就係牆角探頭 重觸就係成個身伸出去咁

呢d都係普通機械軸未做到嘅野黎 同樣地 唔好諗住喺呢d軸度追你想喺普通機械軸想要嘅野 例如手感 聲

買唔買都係個人選擇睇你有無咁嘅需要 (不過我覺得好撚overpriced)

Btw同樣筆直 青軸揀filco 其他揀leopold
想問下知唔知邊度有104既case賣

104pcb搵左好耐得淘寶有
但佢得白色case
「TaiwanWarmPower」今晚(15日)在臉書發文,呼籲民眾一同連署「德國聯邦議會第95643號請願書」 ,支持「請求德國與中華民國(台灣)建立外交關係」,內文中指出迫害人權的中共不應代表民主自由的台灣。小編表示,可參考連署教學影片,2分鐘左右的時間就能完成簽署,如能在10月9日前達成5萬人連署,就有機會將此議題送進德國國會。

#AntiChinazi

Source: https://m.ltn.com.tw/news/world/breakingnews/2916703

連署教學from TW:
https://www.facebook.com/allen.taiwangermany/videos/pcb.2942668175748064/2942643702417178/?type=3&theater

連署link:
https://epetitionen.bundestag.de/petitionen/_2019/_05/_31/Petition_95643.mitzeichnen.html

大家幫下手, 聯台灣抗邪惡強国
黎緊十月好似好多keycap set gb
Sep rabbit holes

GMK 9009 R3 - ending soon
GMK First Love - ending soon
GMK Sandstorm - ending soon
GMK Froyo - ended
GMK Merlin - ended
GMK Hiragana WOB - ended
GMK Crimson Cadet
KAT Milkshake - ending soon

Polaris - ended
Thermal - ended
BOCC - ending soon
Austin

===============================

Oct rabbit holes

GMK Cafe
GMK Firefly
GMK Dracula
GMK Coral
GMK Camping R2
GMK Phosphorous
PBT Sanctuary Rebirth-Diablo

===============================

Nov rabbit holes

GMK Alter
GMK Shark Bait
GMK Terra
GMK ASCII
都係呢d價位咁上下
唔多用個function key row咪考慮直接去kbd65囉
又平又靚仔
BOCC係香港既話有得自取慳返運費
即刻買返十個八個俾姨媽姑姐
有冇人買左?
我有
+1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞