LIHKG機械鍵盤集中討論區(23) 新手睇頭post - 九月可以俾荷包抖下

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
好多年前買左隻Ducky,但留左係香港冇帶過黎
amazon有HHKB pro2
上油 點先算上得好
上左90粒 得1半係覺得上得岩
我覺得上得好既 無左本身散散地聲 禁落順左少少
其他唔OK既 有D禁落有怪聲 有D輕手左
有D禁落有少少散散地FEEL
明明全部都差唔多做法
有無方法解決
我用3204 上Zealios V2 62
成180鎊買唔起...諗住買隻50鎊或以下過下手癮
淨係留意到你粒Pjk
其實你用鍵盤都係想追求打字舒服爽d
直接上filco leopold會比較好(夠你用好耐好耐)

真係想玩燈推薦你max keyboard
以上用料好過曬ducky
記得千奇唔好太近用熱風吹
Realforce r2 cut左cost
Fc980c 去馬
不過你可以試埋hhkb
你呢隻應該係rf hipro?
我都係咁 一潮濕或者有水唔小心滴咗落去無清理就會咁
所以最好放係乾爽位同埋建議可以買個鍵盤蓋
定時清理下佢就最好
Filco leopold
只係leopold係pbt
無咁快打油
Logitech應該係所有電莖中最伏既一款
你想平平地不如預期買呢隻
叫做好過雜牌

Fnatic Rush LED Backlit Mechanical Pro Gaming Keyboard with Blue MX Cherry Switches, UK Layout https://www.amazon.co.uk/dp/B01EI201TK/ref=cm_sw_r_cp_api_i_CKPGDb44VFFKP
Practice makes perfect
Set個standard俾自己 5粒為一組
對比下前後兩組 差別大嘅話就再黎過
邊度有180鎊嘅hhkb
又pjk
依度啲人係咪全部都收左pjk錢
我呢隻係Leopold fc660c,60%+topre+有方向制好似得呢款?
pjk世界第一
買過你就明
平靚正 作者又nice
買左一粒咁大把

睇ig 作者好似係囡囡黎
有冇人介紹下pjk 係咩黎
有full size 既filco青 同leopold 茶
想睇下仲有冇d有rgb
我有整左2粒我覺得上得最好做對比
但係上錯可以點搞 用紙巾清左佢再重上?
用紙抹或者用筆抹過去另一個軸度唔好哂

好掛住我個Tina kb
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞