LIHKG機械鍵盤集中討論區(23) 新手睇頭post - 九月可以俾荷包抖下

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
你指custom made coil果d,定普通果d?
coil 個d
zapcable
summitcables
/mm search
zapcable 好似要等佢開,有冇d 即有
要靚就要搶,搶完再等
呢個興趣急唔黎
等緊佢下團
Qmk就得 不過要落返d心機customise
凱華係咪仲係冇得自己改大力d彈弓?而家用box royal個段落感係好爽,但個觸發力度同埋觸底力度好似仲未比得上以前用mx clear
可以,但要留意Kailh box彈弓長度唔同

TX有賣box專用彈簧
我係mechcables買
summit cable兩個鐘後就開
zap就下個禮拜
我好耐以前係用茶軸 牌子好似叫rosewill
我覺得幾好用 最近想砌機
想買番隻keyboard 如果想試青軸係咪都應該試flico
我唔洗要燈 要個keyboard個quality好就得
Hi it's me,應該無人識我㗎啦

最近整緊artisan keycap,明年年頭應該有第一件sculpted,今年年尾有DSA cap
之後可能開始做SA

主要concept係做artisan keycaps within profile,第一件會同其他DSA cap 同一個profile,但係會做到係嗰6mm(我計過DSA最多得6mm左右走盞)以內有特別嘅設計

第一款會係squished bunny,分開兩個sub款式,encased同埋 raw

Encased會有啲透明嘅膠包住粒sculpture, 會做到完美既普通DSA profile

raw 就都會大致上fit到DSA profile,會直接摸到個sculpture

暫時仲係喺整緊模具同埋畫緊3D sculpture嘅階段,應該今個月內出到獨家style DSA keycap
我份人好簡單
香港人既就支持
有無作品睇下
我都諗緊
有無巴打有excluisve既board
次次見佢開post都加個Terms幫自己戴頭盔
想問96key嘅diy kit是咪得淘寶有
唔係好想俾錢中国製
想知咩?
你想投身呢個興趣,就要接受基本上九成都係中國製
上至套件,下至零件
就算係最出名嘅品牌都無可避免有用到大陸嘅資源
咁至少唔想淘寶嘅話邊到有
96嘅話
一係kira一係台灣嘅vortex 90 tab再自己改裝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞