LIHKG機械鍵盤集中討論區(23) 新手睇頭post - 九月可以俾荷包抖下

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
買埋今年就收手等下年red samurai nautilus metaverse
budget?
below $1000 都係想換下色咁
有啲平既gmk set 都係一千出頭,好似黎緊既gmk olivia++咁,唔介意爆少少不直可考慮
更正,只係110 usd
Thanks 上網睇12月先出 如果想搵其他色 #1介紹個啲慢慢揀就得?
太豪平但質素麻麻,maxkey 貴啲,但keycap profile 唔係filco 既profile

其他jtk epbt gmk sp果啲除非上輪團購有貨剩,唔係既話都要等約半年出貨
Filco 本身唔係cherry profile 咩
好似OEM

不過我覺得分別唔大
Filco之神都唔知filco咩profile
想請教下巴打們
香港會唔會有機會搵到Ducky One 2 TKL Midnight 茶軸
我望落腦場幾間大鋪都淨係得RGB賣
其他乜野variant都冇
搵過下台灣pchome都冇

仲有隻幾靚嘅Horizon美國網有賣
不過得紅軸
巴打知唔知邊度有得買
ducky冇official store真係好難搵
I mean keycap

想請教巴打們知唔知呢隻係咩牌子嘅keycap
又唔似係,想搵呢隻色同呢款嘅keycap搵左好多網都冇
Gasket is overrated
係咪唔係好大分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞