LIHKG機械鍵盤集中討論區(23) 新手睇頭post - 九月可以俾荷包抖下

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
研究完想試hako true
會唔會有師兄試過係咁真係要大力金剛指先打到
會 差唔多係茶嘅兩倍重
買得過嘅 佢有咁多功能 價位又唔算高
如果1000蚊買隻tab75 mx clear返嚟自己改hako true軸同埋加貼片led會唔會好on9
但tab75塊PCB本身真係好好J
咁不如買隻kbd75返黎自己砌
我都有諗過,但Kbd75得單色led,tab75係RGB
同埋執一套kbd75唔計軸都要成千蚊
如果1000蚊買tab75有埋80幾粒mx clear
留返拎嚟砌下一隻都得
有無人用過deck牌keyboard??
例如hassium pro, lite
想送人但唔係好識
見巴打推介cherry Mx 想問下依個攞黎打機好唔好用?同埋邊到買會平啲?
https://www.hktvmall.com/p/S1091001_S_E10547
唔識熟廠board果位巴打去左發夢 應該有排都唔會上水了
用過Deck legends
其實RAZER 青軸幾好撳 , 個人覺得
ducky 造工一定好過razer , one 2 rgb 係雙底板, 硬淨D
同埋pbt keycap
睇你中意普通layout 多, 定想要razer D multimedia制+碌碌
如果買 razer edition 香港買就得, 如果要full size 可以上台灣網買, 再轉運
Vortex tab75 算唔算overprice?
未打完就SEND左....
其實想問下Vortex tab75 算唔算overrprice?
如果1000-1200左右,想問下係咪filco最好?
新手入坑,有錯屌細力啲
唔算,新手黎講幾好
stab都算正常,好過街邊d垃圾電莖board
現成攻頂,屠龍刀倚天劍:Filco / Leopold
聽日去試下個vortex同filco睇下邊個手感岩啲先。
vortex tab75,佢個灰白好岩我心水。
用家
用咗3個月 除咗藍牙有時會斷一𣊬之外就無其他問題
之前miss左ikbc個sale
隻黑色kd104紅軸無哂貨
有無巴打知邊到仲有350呢個價錢賣
同埋有無啲類似又唔太貴
番工用 唔駛燈唔駛太電競
今日去2000fun睇隻ducky one都要成599
用緊new75都準備入多隻tab75嚟改
真係好好打,啲大鍵又調教得好
但tab75改左用膠殼,個手感會唔會冇new75用鋁殼咁好
其實唔玩自組嘅話買試軸器係咪唔洗買好多個d?
姐係呢隻[url]【KBDfans 超大试轴器 72键试轴器轴体收藏 樱桃 佳达隆亚克力底座】https://m.tb.cn/h.eLNkeM8?sm=a31830 点击链接,再选择浏览器咑閞;或椱ァ製这段描述₴UxUCYpR60fp₴后到👉◇綯℡寳👈[/url]

但係我見有d係得9好,有d有成10幾20粒試
想問下買邊隻好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞