LIHKG機械鍵盤集中討論區(23) 新手睇頭post - 九月可以俾荷包抖下

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
我前排都試過咁,不過係響京東買嘅IKBC C87
都係拎返去深圳寄返北京整,之後佢換過個新嘅畀我
我估係佢品質差會無啦啦壞底板
請賜教:
邊隻牌子路由器穩陣?
邊隻牌子手機防毒軟件穩陣?
機械鍵盤post黎wor清
sorry!
其實淨係買一個牌子黎試就夠
Cherry同gateron普通淺度玩家唔會太試到個分別
點睇HoneyBoard 60
唔洗試,真心麻麻
Ikbc will be better
睇你要咩手感, 手感行最先 (大多數人)
cherry 叫做switch 界的 adidas , nike (唔知咩比喻最岩)
最普遍, 品質幾好, 夠耐用, 但唔係最TOP, 但又唔係cheap野 ( 比起大陸牌子的仿製品)
其實razer 新款出O既switch 應該都有改善, 比以前耐用
最後入手vortex tab75
機械鍵盤真係不歸路,買左一個IKBC之後,已經返唔到轉頭,只會愈買愈多....。
下個月雙11 又平啦
期待巴打真正入坑
個人鐘意clicky嘅手感,不過都想試下其他
自組
得淘寶?
定係香港都有得平?
試下box 白 , box jade box navy
淘寶
好多地方都有, newegg, taobao ,香港行貨
我上星期O係台灣網買左 ducky one 2 rgb 108 cherryblack
都係830 HKD ,
但唔記得原來就雙11 , 應該等多個月先買可能仲平
想問下keyboard粒燈暗左可以點搞
換粒燈
睇下粒燈有冇斜到先啦,無就要換了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞