LIHKG機械鍵盤集中討論區(23) 新手睇頭post - 九月可以俾荷包抖下

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
長知識了,我都無留意原來有數字

總之短啲果個(2.25u)擺左邊,右邊用2.75u
我果隻60%黎, 左右SHIFT長度一樣
60%唔係都係右shift長d架咩
我度到2粒都係4CM長
個KBD75 第一層LAYER用唔到 姐係qwerty打唔到
但佢第二層又用到(SET到燈光)
已經整左好多次都係咁
有無解決方法 thanks
你係整hex檔,再用qmk toolbox flash?
http://qmkeyboard.cn/ 係下面佈局度選75 layout,參考下

我係用 https://kbfirmware.com/
不過冇75 layout
係呀 我TRY TRY你個方法呀
Thanks for help
咁其實唔洗分,擺左同右都無分別
點睇DUCKY one2 tkl? 有冇其他tkl 可以睇埋
我有時打好多字
之前有同學講光軸,所以舊年改用光青
結果入夜時用佢畀老鬥母鬧
咁點得,快啲換隻線性軸
要 $700 那有錢
700蚊內 cherry軸冇燈100% 有邊幾隻?
想平平地買隻返工用
要側刻
比多少少買filco啦
700真係好尷尬
不過啱啱好有隻符合晒你所有要求
$699 Cherry軸,無燈,側刻仲有埋touch id

https://www.openshop.com.hk/mb/product/9115.html
之前都分享過,係耐
究竟係香港process 耐定係馬拉未起飛
可能依家香港情況緊張要CHECK耐啲
小弟係英國,amazon冇第一頁所講既keyboard賣
最平搵到隻Logitech G413,大約$550 價錢同第一頁推薦既差唔多
請問有冇巴打用過或者評價?
咁可能俾多300買返leopold好過
thx
我上次等左成個月加油呀
romer-g
如果你無玩過mechanical keyboard不如是但買個red dragon果d雜牌用住先啦 好過俾電莖鍵盤呃錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞