割包皮討論區#3

998 回覆
3 Like 1 Dislike
有無巴打可以講解下包紗布應該係包邊個位
醫生話肥仔條撚會縮左入肚腩 所以好易移位 我驚包得唔太好
我依家係扯後左條撚之後 包左係個環果到
利申 做包皮槍

而家個位應該正確

唔該晒巴打

岩架啦
利申: 肥仔, 做包皮槍

如果紗布褪前左 咁有咩處理方法?
依兩日都試過褪前左 每次都重新包過新既紗布 已經用左double既份量

膠紙
我都係咁

痴係邊到?
利申 做包皮槍

而家個位應該正確

唔該晒巴打

岩架啦

依兩日都試過褪前左 每次都重新包過新既紗布 已經用左double既份量

膠紙
我都係咁

搣出黎好爽
想請問一下大家幾時/咩情況唔洗再包砂布?
今日岩岩割完 但係唔小心拆左紗布 會唔會對傷口有影響?

用容易水腫得比較勁,通常頭兩日都唔拆紗布的。
又平又快好既方法有冇
學生咩錢

而家買份包皮發炎保割包皮手術既保險,半年後割。可以幾千蚊落樓。

依家求其拎塊紗布整住個傷口 唔洗縛返 有無教學應該點樣縛返 好驚個傷口會有野
認真
割完加載套好難射
利申 做包皮槍

而家個位應該正確

唔該晒巴打

岩架啦

膠紙
我都係咁

搣出黎好爽

果時剪左毛, 頂得順
利申 做包皮槍

而家個位應該正確

唔該晒巴打

岩架啦

膠紙
我都係咁

痴係邊到?

膠紙我痴到去肚腩, 即係紗布痴到去肚腩
費時佢移位
想請問一下大家幾時/咩情況唔洗再包砂布?

3星期後, 唔洗包紗布
可唔可以係下個post碘 貼下q&a 同埋大約價錢
咁樣可以比新巴打直接睇曬
你地係真係反唔到先割定咩
如果反到既話咪冇端端整痛條j
可唔可以係下個post碘 貼下q&a 同埋大約價錢
咁樣可以比新巴打直接睇曬

post頭

依家求其拎塊紗布整住個傷口 唔洗縛返 有無教學應該點樣縛返 好驚個傷口會有野

要包得緊一些,最好有個網紮緊,唔好惦水。唔得就快啲聽日睇醫生喇。

要包得緊一些,最好有個網紮緊,唔好惦水。唔得就快啲聽日睇醫生喇。

姐係要包實個傷口位?自己包包到好鬆 仲成日甩
痛到配咗
痛到配咗

痛到配咗

無食止痛藥咩ching 可能我食完 唔係好痛
係專科中心割 收左成萬 會唔會係比人呃左 聽上面啲巴打講 都唔洗咁貴
扯唔扯都可以用手反到
咁要唔要割
扯唔扯都可以用手反到
咁要唔要割

明顯唔使
係專科中心割 收左成萬 會唔會係比人呃左 聽上面啲巴打講 都唔洗咁貴

搞埋系帶?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞