割包皮討論區#3

998 回覆
3 Like 1 Dislike
利巴有冇TG?

頭幾頁有,好似係

搵唔到,定我眼殘

gerrardowen_lihkg
線頭位用手擦甩定等佢自己溶
小弟聽日去割了 怕怕 想問邊個醫生掂D
線頭位用手擦甩定等佢自己溶

最好自己甩
小弟聽日去割了 怕怕 想問邊個醫生掂D
劉醫生係咪最好
就咁睇都覺得好痛
利申 扯左可以完全反出黎

我果陣割係去陳東飛醫生(唔知有冇記錯名)到割 係做激光割包皮 聽聞佢割包皮係幾出名 割之前會有兩個女護士叫你除褲 幫你清潔條野 之後醫生會入黎打麻醉針 好似係打落春袋同條野之間既接駁位 打果下我覺得幾痛 但成個手術就只係feel到有人搞你條野 完全唔痛 最後手術連藥做左$8500到 佢會開拒性反應藥同止痛消炎藥 但我想講係無撚用 我頭一兩個星期晚晚一訓著就因為扯旗而痛醒 好撚辛苦 同埋每晚沖完涼換紗布消毒都係一個挑戰 若果有黏液痴住左砂布 撕果下真係痛到仆街 我割完一個月d線都未溶過 之後覆診佢話正常 後尾真係慢慢溶 我諗兩個幾月到溶哂 但條野會有線既印。

我既經歷大約係咁 我覺得無咩野唔係反唔到唔好搞佢 我割完個排覺得都幾撚辛苦 但我包皮個口太窄反唔到所以先要焗住割

我果陣割係去陳東飛醫生(唔知有冇記錯名)到割 係做激光割包皮 聽聞佢割包皮係幾出名 割之前會有兩個女護士叫你除褲 幫你清潔條野 之後醫生會入黎打麻醉針 好似係打落春袋同條野之間既接駁位 打果下我覺得幾痛 但成個手術就只係feel到有人搞你條野 完全唔痛 最後手術連藥做左$8500到 佢會開拒性反應藥同止痛消炎藥 但我想講係無撚用 我頭一兩個星期晚晚一訓著就因為扯旗而痛醒 好撚辛苦 同埋每晚沖完涼換紗布消毒都係一個挑戰 若果有黏液痴住左砂布 撕果下真係痛到仆街 我割完一個月d線都未溶過 之後覆診佢話正常 後尾真係慢慢溶 我諗兩個幾月到溶哂 但條野會有線既印。

我既經歷大約係咁 我覺得無咩野唔係反唔到唔好搞佢 我割完個排覺得都幾撚辛苦 但我包皮個口太窄反唔到所以先要焗住割

同我呢2個月差不多經驗
想問下巴打幾樣嘢
1.巴打們覺得過長同扑嘢反到要唔要割
2.割左係咪冇包皮炎 試過幾次包皮炎好辛苦
3.冠狀溝啲粒粒係咪正常都有
我本身冇割包皮,包皮係扯同唔扯都包住,反唔哂成個頭出來。然後我早排岩岩破青..屌落去果下個龜頭反哂出來勁痛,跟住個頭就出左來...但係射果下好刺痛,同埋之後個頭一直出左來,掂到野都好痛,呢個現象係咪正常
想問下割完幾耐出得街?一個禮拜得唔得
我想問你哋係去邊度割
由細到大都反唔到 搞到洗唔到
近一年開始有尿遺既問題
想問下割完幾耐出得街?一個禮拜得唔得

得 一個禮拜後返緊工了
我本身冇割包皮,包皮係扯同唔扯都包住,反唔哂成個頭出來。然後我早排岩岩破青..屌落去果下個龜頭反哂出來勁痛,跟住個頭就出左來...但係射果下好刺痛,同埋之後個頭一直出左來,掂到野都好痛,呢個現象係咪正常

本身未露過龜頭姐,過幾日佢習慣左就無野

可能你繫帶短,一反左出黎繫帶拉恆左所以痛,同埋你包皮口窄,反向後勒住左個頭,所以一谷個下就會刺痛
利申:過來人,割左
想問下巴打幾樣嘢

發炎咁多次都唔割

可能你繫帶短,一反左出黎繫帶拉恆左所以痛,同埋你包皮口窄,反向後勒住左個頭,所以一谷個下就會刺痛
利申:過來人,割左

好耐冇露個頭出黎一定唔慣,同埋反起訓一晚好易水腫
係唔係早1個禮拜book就ok?

已請5月22至31
我想問下割完大約幾時會消腫?
而家割左一星期 但係繫帶個到仲係腫腫地
同埋有時會有啲黃黃地嘅exudate係塊紗布到

已請5月22至31

再早D都Ok, 呢排好似好多人割
想問下巴打幾樣嘢

發炎咁多次都唔割

2. 少D機會發炎囉,因為割後你長期外露龜頭
3. 我無粒粒wo

一切正常
兩星期應該好d

一切正常
兩星期應該好d

繫帶個度有個位突起同有少少黃色分泌
遲啲會唔會無左架

一切正常
兩星期應該好d

繫帶個度有個位突起同有少少黃色分泌
遲啲會唔會無左架

我依家第12日,除左繫帶+小小水腫已經好哂,一扯個時繫帶位又會拉番開,所以你咁係好正常。要保持乾爽,同埋唔好成日霖咸野

已請5月22至31

再早D都Ok, 呢排好似好多人割

依排係真係好多人割
明明上年前年依個時候都無咁多
我地好幾個姑娘都奇怪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞