【會計撚圍爐】BIG4 / 2nd-tier / IRD / 審計署 / In-house account 吹水區(4)

986 回覆
5 Like 3 Dislike
我身邊都有幾個架
而家呢個時勢係big4踎多陣先
你嗰邊多唔多deal
Thanks
佢地會唔會鐘意big 4 做DD既人?
唔多
Skillset中緊要啲我諗 譬如你做過某個sector中佢既就中
我唔可以代佢地答 唔好意思
Thanks, its reli helpful
EY既transaction advisory係咪即係其他big4既deal advisory
Yes
想問下 巴絲 有冇人知big4 ra cyber應該要點排
https://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20200131&s=6996647&a=60545804
【武漢肺炎】逾4成會計從業員農曆年假後須往中國出差 工會促盡快停止安排
無分別
big4係咪已經出左安排話暫停去中國大陸既business trip?
求問 ey core team c (Rich) vs pwc eg 邊個好? eg係咪好wok
Rich係core入面最hea嘅一條team
不過hea極都唔會有fs噉hea
有冇人同時有會計同IT底?
想問如果識Python+R+VBA+SQL,同時有CPA牌+5年Big 4經驗,有咩工種可以選擇?前路又如何?
Thanks!
EG你際遇好既話都可以7點收工
睇team? 係咪eg2會less wok than eg1
睇job
去advisory
有呢種exp一早係advisory 啦
你估auditor會識咁多野咩
揀定一樣 去做下analyst囉
想問邊方面既advisory?

唔熟行情

Thanks!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞