【會計撚圍爐】BIG4 / 2nd-tier / IRD / 審計署 / In-house account 吹水區(4)

986 回覆
5 Like 3 Dislike
有無fg決定big4唔請就唔入行?
以前係k audit,不過唔好彩入左最wok條team宜家仲係k做緊,轉左department。個人覺得k唔錯既,audit好似真係無其他幾間咁忙(唔係我舊team既話),福利比其他三間都好。
不過有p offer我會簡p啦,個名響咁多,又多大客。
入左second tier
本身岩岩fg做緊 2nd tier無耐,收到pwc ocean offer 要唔要好 聽講入左去會走唔返出黎
想問你幾時in的
而家冇尼支歌仔唱喇
有無人講下ird最近係咪好惡做
Ching而家幾歲 三大grad?
幫frd問,mid join kpmg non fs有咩伏team或者係邊層返工多數伏?
呢排水記係小左人番
但我M grade, 係唔係都要做野,所以照番
想問m grade 人工幾多 做左幾多年升到 個人係咪要好smart好識social
DTT HR 係唔係忘記咗派offer...
M grade人工5皮幾
5年升到
點都要social, 要見客

有問題tg我
https://t.me/lokplus
Ching final year?
Ching 又係你
PwC offer
收到即捐5千
走數死全家
pwc都5000
頂爛市
冇工開呀,比左offer我d錢可以再搵
毅進星 $100
宜家audit搬左去PB,我舊team好似係PB 7樓但7樓都唔係得1條team,所以好難講
你地點分組?用行業?或者邊條水出名伏?
PwC offer
收到offer會捐5千,年年做義工,努力工作
有無人in過rsm,問左啲咩問題?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞