【會計撚圍爐】BIG4 / 2nd-tier / IRD / 審計署 / In-house account 吹水區(4)

986 回覆
5 Like 3 Dislike
唔記得睇1001
【會計撚圍爐】BIG4 / 2nd-tier / IRD / 審計署 / In-house account 吹水區
https://lih.kg/673743

【會計撚圍爐】BIG4 / 2nd-tier / IRD / 審計署 / In-house account 吹水區(2)
https://lih.kg/799462

【會計撚圍爐】BIG4 / 2nd-tier / IRD / 審計署 / In-house account 吹水區(3)
https://lih.kg/1067347
831遮打見
究竟Secret搞咩
831遮打見
有冇人想夾QP MA revision course?
想問下師兄 Deloitte manager in 係group 定 indi?
下星期一 in ,想問下要點prep?
Grad job fast track?
我照正常咁報
唔知點解咁早叫我in
Mazars 同 Crowe 揀邊間好?
想問下出年先grad依加可唔可以報二級會計主任?
如果可以駛唔駛郵寄張成績單俾佢?
Thanks
係呀今晚
不過唔知報唔報得
有冇人知道baker tilly( BT ) 入邊係點??

黎緊十月入去做 想知道入面個文化, workload 係點...
ching咩background...
我都想報
有冇人知HA Accountant 點入好
係咪都係入Big 4 考完牌再跳好啲
想知點樣為之夾??
聽日就Deloitte pi好緊張
Kp 有左offer 但係點樣先可以r到入fs team
求指教
巴打,我都有kp 2020 grad offer,想如點解fs > non fs
各位巴絲打,小弟今年啱啱uk fg收到local cpa firm 做audit,人工14k返五日。請問接受offer好,定係全力搵big4 or 2nd tier好?
但我覺得big4今年應該無望。應該都要等到下年2020 grad scheme 先有機會而2nd tier 就唔太知情況如何。如果要等好耐,就可能要空窗期淨等。咁我應該等唔等好
利申,間local話會可以接受騎牛搵馬 如有大firm offer可走
小弟啱啱grad,有d迷惘,各位巴絲多多指教,唔好屌咁大力
Acct grad?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞