[26]考緊26?你問我答!

1001 回覆
78 Like 8 Dislike
我第一堂連車都開唔到,上到第三堂連試場都未入過
最後都pass咗(雖然2 take),你已經學得好過我
即係駕院鳩教?練住抽,唔好淨係港島,九龍都照要
早排自咖遊好花心機同我操,就算我跟新觀駕,佢都唔會hea教,私家車唔同,唔跟佢考好多到由得你揸。
我同自咖講我跟沙駕教法黎揸,佢就話乜沙駕有教過你嘢咩?乜唔係你自己捉摸返黎架咩

老實講又唔可以話駕院完全鳩...係死板d囉,起碼跟佢方法我打到八字,不過一套功夫未必啱所有人。有個師傅因材施教當然係最好啦

佢都叫我兩邊都抽,但我去天光道好唔方便
當時新觀教8字落狗屎,提早落堂,路試叫帶過你行1次就算。我都係睇片多然後比佢執。
沙駕都係咁上下 但沙駕打八字套方法對我係work的

頭先揸自咖遊架m仔,應該係因為架車性能唔同,一開始用沙駕套方法轉左灣會唔夠動力死火落腳 兜多兩個圈之後先好d。佢教咗個新方法,雖然未習慣,但感覺良好,要練練先知邊個方法啱自己
巴打你都係抽港島+九龍? 我掙扎緊抽唔抽埋九龍...完全唔識路 八字又難
我唔係,我當時係跟新觀考,不過找自咖遊補鐘。主要找佢教8字

新觀一定係天光道,八字唔難考。我就一take.

天光兩條考線,都唔使點考過線乜濟,一條九成靠左轉左,一條都係單線轉左/右,時間靚的話仲無乜車。

自咖遊好多細節野會執你,短距離起步,轉彎揸軑等等,都會花時間執。

當然啦,地區的野個人而異,電單車快期係難抽,我真心建議兩邊都要。
新觀開左?
開左,我係舊觀強制,新觀路試。

早排開始安排強制堂,有0730添
Ic 我十月報左新觀仲等緊電話
提下佢
佢話順住約緊 叫我十二月中無再問
咁無法,考電單車佢算快,比啲耐性
啱啱睇完兩條線,睇落真係幾容易 起碼容易過大球場先

已經決定雙開 多謝師兄
想知新觀駕電單車場係點 有無圖
無記錯係Honda cb125f. 之前有師兄講過. 你自己再search.
個場喎講緊
係喎. 哈哈.
之前都有師兄話仲係爛地,但都開始緊強制喇.
你有期上堂未?
12月9呀我 我地鐵經過見到都仲係地盤咁既樣
而,都快喇喎. 記得帶裝備去上堂.
淨係買左頭盔同手套 護手腳都無搞
我之前都無準備到護乜護物.
正常地都係跌車,唔會炒得好甘. 此終未熟悉時,自己都唔敢大油. 不過最伯跌車右手加左油就.... 👋🏻
台灣渣過電動車 泰國渣過綿羊 唔知會唔會有幫助呢 學棍仔

宜家考你安全意識
唔係識唔識劈盡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞