[26]考緊26?你問我答!

1001 回覆
78 Like 8 Dislike
渣過z250,仲諗緊買咩車
我欣賞樓主嘅心態
元朗果陣兩年前我去學啲呀sir幾好人嫁喎,問咩都肯答。不過講真學26最後都要聽完靠自己領略同消化,仲要多加練習

我元朗考左兩次,第一次俾個killer考完之後,好難得佢肯講我做衰啲乜,之後第二次考次上模擬考試,老果個呀sir問我係咪第一次考,我答佢retake,之後佢話基本上我已經冇問題可以捉,第二次正式考就輕鬆做足野5細剔pass

btw 元朗多數都係考工業村,振興考得耐啲呀蛇唔鍾意行(佢地一日考成七八條友,第一次考直頭話得一個官考12條友)
師兄依家有牌未?
啱!26聽完都係要靠自己上車領略,最緊要唔好驚左部車!我就點都會渣下振興嘅,可能隔堂渣一次,果邊死車唔多但多過線要做,當練下都好
每次去上兩節自學堂,我都會行振興同工業村各兩次,而且每出一次線就打埋八字,直頭當考試咁。

打八字基本上你望去邊架車就會去邊,學車都係125細車仔點都一定夠扭
有,月頭Pass咗
恭喜恭喜
一月元駕考,得番4堂自練。諗緊係出面輝sir補堂定駕院補堂
搵輝sir執執姿勢同基本功再自練
利申:我淨係喺學院自練
正正經經報學院,搵啲26師兄跟下車尾
一take pass是這樣練成
睇架車係近近地代步定會上公路,150上公車會好震同飄
做咩要N波轉1波??
撻車本身係入左1波
拉極力子係N波
btw,未撻車係唔會轉到波
係你試完車擺低車就應該一波停車
到你再撻車架車都會係一波
正常開車動作,除非平時壞左手勢N波停車
較鏡亦係試車時就要做好哂,
我考就冇舉手嘅,個官話準備好就可以開車去斜路底等佢
佢會再講一次考斜路嘅流程你聽
感激絲打愛心回覆
都應該唔會上高速,到時需要的想先再睇下係咪買隻羊
雖然依家元駕啲呀sir換左班底,但係其實都幾好
有次問左3條問題都答得好詳細,冇hea答

Btw,絲打係咪細細粒,白白地,帶點小肥的
第一次衰咩? 好想一take pass 呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞