[26]考緊26?你問我答!

1001 回覆
78 Like 8 Dislike
thx
沙駕強制會教埋斜路開停+平地8字 不過睇資質 唔會勉強你 始終強制唔考
不過又咁講,教埋都唔記得,因為隔成半年先考路試。

但係有私家車牌係有優勢,因為個原理係一樣
天光道好難
沙田好易。
有46路面經驗真係爭好遠 對路況掌握輕鬆好多
當然啦,望鏡擰頭呢啲步驟一定要認真。

現時網上好多片做參考,要多睇多實習,同埋真係唔好咁慢,揸得爽手,個官會有好印象,但係唔好賣甩佢
唉 黎緊要重練大球場線
加油,好快過,幾時考?
未知呀 禮拜三開始可以抽快期,希望抽到

約咗自咖遊上師傅堂
今日上完第一堂覺得好挫敗
上落波都做唔好人地已經扭雪糕筒打8字
可能因為自己驚太快又唔敢俾太多油
又要記個步驟一急又亂個人又緊張
平衡又唔太好
返到屋企自己諗多d,下次上堂就熟手
沙駕?
個個都唔識㗎啦,而家YouTube咁多片,自己刨多啲。而且日後上幾堂導師堂後都係自練,不用灰心。

學車時甩腳跌車係必經階段,識得點救才是皇道。
第1堂係咁,唔好理其他人點,唔係嚇你可能你第2,3堂都未必可以太操控到,但只要過完第3堂,自知不足去補鐘,補到自己熟就得
過兩日考老強,想問下,可唔可以定油淨係控制個尾制?
另外,如果我pass到既話,排沙田定元朗好?有d人話元朗難考d?
不過我諗如果我用我平時揸46既態度去考,應該會肥
我而家反而覺得平時46揸壞手勢,考試會出事
放膽比油,車快就平衡到
慢車平衡要夾實油缸,眼要望遠,眼望地下仆硬街
路面經驗可以幫你去判斷其他車想做乜呀,路口幾時出呀等等
揸26要經常提醒自己係弱者,係獵物,要避開馬路上面嘅獵人
想學 好似要排好耐下
多謝各位巴打指教
上網睇多啲教學片再自己記熟下啲step
希望下台會適應多啲
唔好講到係弱者,要自己被其他司機發現
今日跟自咖遊上咗堂師傅堂,港島線,覺得
所有嘢都同沙駕好唔同
自咖好好嫁
我之前跟觀駕 一個人鳩hea 咁渣
其實搵cfu 睇1,2 次都好fit
所有嘢都唔同晒,要認真操操
佢評語係 我好駕院

咁咪好
屌你之前我一個人鳩渣
哂時間
渣咁多都冇用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞