[26]考緊26?你問我答!

1001 回覆
78 Like 8 Dislike
考前一星期上唔緊要,最緊要一早book哂果三堂
我怕上完之後舞唔掂架車炸
驚咪考前一個月上
用msx考有咩分別?同gn125比
鴨駕老強排到幾時
咁多位師兄請問下港島邊到考穩陣

請教一下係香駕考既巴打,尋日我比哂錢,個職員叫我等兩個星期再去任何門市拎個考強制試日期,係呢兩個星期就約左個ABC三堂先,到時出左個考試日期覺得唔岩既再改
但我睇返學院規則,又叫我地預約左三天強制課堂後即時預約強制部份考期
有米就鴨駕啦
下星期三考,好緊張
msx 同 gn125 我都揸過
msx 細架d 短d, 操控會靈活d, 打個8字會細d
同埋睇魚波當年佢話佢用 gn125 都係用2波打8字
因為1波 engine braking 太大
但呀sir普遍會叫你用1波
我揸上手打8字果陣的確係有d怪嘅
一收油架車就即刻慢落黎, 比較難控
msx 就冇呢個問題, 真係用1波打就ok
重點係 gn125 維修保養平d
所以你係駕院做生意會入邊d 車先
請問夾埋幾多錢埋單
我暫時比左$8037(5979+2058)
想問下
https://www.a1driving.com.hk/A1_webenroll/steptwo.php#startRegisPart

呢個網A1電單車優惠組合全日時段
付款金額: $3480

3480蚊穩唔穩陣,同大家個價錢好似差好遠咁
(報考人士須另外繳付$548學習駕駛執照費、$510運輸署考試表格費用及考試租車費$1600)。
睇錯
26 係:
本校將有專人聯絡你收取考試租車費$960、政府文件費用($510運輸署考試表格費用)、身份證副本及住址證明以代辦政府文件 (學習駕駛執照$548將待強制合格後才收取代辦)
夾埋都好似6000底,平過其他好多
好貼一推,其實呢啲point 就係活生生應該係真正路面上。
出去實戰,一定要望鏡擰頭。

利申:46 撚
我第一樣揀既係睇學車地點,因為雖然A1都係元朗考強制,但路試得九龍天光道同香港大球場徑,我本身住新界,而香駕有得兩樣都係返元朗考,所以我揀佢
至於價錢,我睇返A1少香駕3節既堂,因為我本身未揸過電單車,所以都預左自己要補鐘,即係如果你覺得12節學哂,又或者可以二千蚊內既補鐘就PASS到既,咁梗係揀A1喇
2節「理論課」-> 即係 9up 啦屌
4節「導師指導」-> 每次租車會扣2節, 即係得2堂, 2堂要導師帶哂出路面, 行路線, 打8字, 會有d 趕, 預左加多一堂(2節)
5節「自行練習」-> 每次租車會扣2節, 即係得2.5堂, 預左起碼最少補多一節先夠3堂, 你冇理由突登去練 55 分鐘車啫
加上得3堂練車好大機會都唔夠, 睇你對架車有幾熟...
1節「 模擬考試」-> 呢個正常冇乜特別
岩岩去左門市問,跟住佢幫我約埋考強制日期,最早5月14號
入黎幫推行動post啦
[重要]做緊個連登小實驗 有興趣入一入黎
https://lih.kg/1656555
不過可以同未報既巴/絲講聲,佢好似有分係門市報同上網報應該有分別,可以係門市報有機會快啲,試下問下
我攞左考期先上堂架喎
上運輸署幫到你
尋日個職員叫我等兩個星期先去攞個考期,岩岩忍唔住再去問,佢話應該仲同運輸署處理緊,我話可唔可以幫我再check check,因為我約左今個月28號上第一堂,跟住比身分證佢check,佢又話已經搞好,可以幫我約埋考期,最早出年5月14
建議其他巴絲問多佢幾句,如果我真係等兩個星期先去問,我驚出年5月都未必考到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞