[26]考緊26?你問我答!

1001 回覆
78 Like 8 Dislike
無啊,所以邊d位要注意同行邊條線都係靠估
呢啲靠真係靠上堂同搵人跟下車尾
絲打可唔可以帶我行
絲打家人反對,仲考慮緊未買車
其實真心有d彎位走線問題想問下

呢個彎係咪靠右轉,轉完行2線

呢個彎可唔可以左轉2線

同埋呢個位係唔係應該儘量燈位前靠右線
第一張宏業西街要轉左線,除非有死車喺左線先可以轉入右線
第二張係一入就中線,應該係你講嘅2線
最尾果張係盡量燈位前右線,因為起步之後盡量唔好喺T字路口轉線,要過埋路口同右線冇車先過得線,不過我考果時係右線整緊路,所以都要中線停
唔該你,因為我平時都係夜晚練,所以左邊好多死車,唔知日頭咩情況
同點解宏業西街唔可以轉右線,比如如果過咗行人路先有死車,咁咪要做多次轉線動作
因為你下一個路口係左轉,所以要入左線,過咗行人路先見到有死車就要過線兩次(轉右線,再入返左線),所以一早睇定條路有冇死車直接入右線,咁就淨係過一次線,少一次過線就少一個危機

都有牌之後,你入邊條線都冇所謂

仲有呢個位應該點處理呢
好正常
都明其他人點解會擔心
你諗下touchwood有咩事受傷都唔好
我都面緊同一個問題🤦🏻‍♀️
呢個位呢就要小心啲,因為之前喺燈口右線都會有車,又是一定會閘住你出咗先嘅,咁所以都係有兩個方法啦,第一就係起步慢啲揸得慢啲, 等右線嘅車出多啲或者出哂,咁就可以去到虛線望鏡擰頭出啦,第二呢就係你唔想揸慢啲嘅,咁就去到虛線如果要讓車你就要停車囉,但停車我建議唔好停咁前,因為最前虛線嗰個位有啲暗斜向左,容易會踩空

呢個位麻煩在嘅地方呢就係,有兩個方向嘅車你要讓,26 就方便啲嘅,因為擰頭冇盲點,46呢個位嘅盲點位超大, 基本上你望鏡冇車但擰個頭出去分分鐘架車係隔離,所以其實電單車呢個位唔難過
打右燈望鏡盲點出
睇緊邊到學好
駕駛學院定出面搵好d?
有幾辛苦?
報咗觀駕棍仔未上堂
報左幾耐?等幾耐先上堂考試?
兩年前最後一個燈位衰黃金右腳
琴日上返第一堂個八字依舊打得咁靚
想問下 筆試都未考 但個APP已經有個強制試日期
是咪已經代表佢幫我BOOK左?
強制試日期應該係你自己應承架喎
未考筆試不能夠排期強制考期。
不防睇真啲!
我見佢個APP入邊有 "課程" 禁完落去 就有"最近考試日期" 但問題係
我筆試都未考 所以我就好奇怪
上個禮拜先報,佢話會有人搵我,排12月左右強制試
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞