[26]考緊26?你問我答!

1001 回覆
78 Like 8 Dislike
離合器控制不當話我落波放得快喎
合格同歲數有冇關係呢
知唔知教車有幾錢人工
咁我就唔知應該冇掛
細粒勁瘦
係呀換哂人,新啲呀sir都幾好
淨係唔鍾意戴眼鏡似薑檸果個又串又教得hea
嗰時做緊路試重溫,以往啲阿Sir呢係會比學生帶頭,阿Sir行尾去睇你動作做成點,然後返課室檢討,再由第二個同學帶頭出去,但係呢個薑檸Hea到全程自己帶住行三個圈,都冇教過學生要點樣做亦都冇同我地檢討,然後出街嘅中途落好大雨啦,返到學院佢話好大雨呀而家落堂啦,之後啲同學就堅持話練打八字,因為仲有成個鐘時間。

雖然你話落雨揸電單車都係危險㗎啦,不過如果要落堂係咪都要問吓同學想唔想,同埋睇下同學嘅意見先,就算真係唔俾打八字都好,唔練得車都好,仲有成個鐘比左錢,咁都同我地檢討下路試應該要點做,重溫下過線、過死車或者重點同學會遺留嘅野丫,佢一句話落堂就轉身去換衫,冇再理過我地點打八字,仲有距離落堂仲有半個鐘佢已經叫我地還車所以印象嘛嘛
係呀,有啲教van有啲教掛接
見過shuttle唔知係咪司機放假,有26部呀sir去左頂shuttle渣左日
恭喜哂

同態度就有關
唔知
但駕院導師就並唔係運輸署名冊師父,
駕院師父出到去係唔可以做私人補鐘,只可以喺駕院打工
絲打諗住出咩車
我第一次retake余sir帶,第二次retake就比關sir帶,第三次就薑檸,所以反差太大
因為佢叫我地練八字時,人就有三個,斜路得兩條,我唔想排隊又最驚落腳咪場內兜圈囉,佢就係咁鬧,話要兜圈就自己租車,叫你打八字就打八字,串到呢,心諗你原先話落堂添其實佢原因都係因為上緊堂,怕視線範圍外出意外,咁好聲好氣講我實理解同會聽囉

況且,如果斜路有人用就場內兜下圈先,係上一代導師教落,如果唔係作為一個肥過嘅學生我又點會膽生毛自把自為呢

純粹自己比佢鬧過對薑檸sir有偏見,可能佢對其他乖乖學員好好都唔定
mt03
但想過左屋企人果關先
唔想瞞住佢地
我由考左未必買呢個大話開始🤦🏻‍♀️
到考完想買,唔想呃佢地
買車點都要同屋企人講聲先嘅
解釋完比佢地聽,佢地應該都明白

Btw,我學車果時我老豆好反對,考完個牌之後反而叫我揸得小心啲,仲問我想買咩車

你都係住屯元天?買左一齊練車
我出左07有機會一齊出車
平時就咁租車 係咪無阿sir跟?
要另外買千幾蚊既課堂 包一堂導師跟?
我報個課程 得一堂係導師跟係後面
你好師姐。我都係元駕度學。星期五就強制試。建唔建議考之前補返一堂BTW 我都覺得薑檸SIR不太好
Lm sin遲下想考 但冇錢
呢個星期就考強制試 打定輸數會落雨排期
好呀
利申:怕死,安全駕駛不劈車
就咁租車係冇呀sir跟
睇自己需要,我就覺得唔會話完全冇用嘅
但我考果時就好好,識啲26朋友跟我車尾睇
就話我揸得好飄,架車時左時右,過車點過佢地都教得到
咁呀sir睇就會睇埋頭尾煞極力子運用咁啦

反而我覺得報模擬考試有用啲,呀sir會講哂有咩問題同你考完捉住佢黎問
絕對建議呀
我就唔係行天資嘅人🤦🏻‍♀️強制都肥過落腳,真心人矮唯有靠技術惡補
所以考強制/路試前我都會留一堂補鐘比自己warm up下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞