[26]考緊26?你問我答!

1001 回覆
78 Like 8 Dislike
網都入唔到
我考天光道,總結今次考26的經驗,比大家參考下我操的流程:臨考前1個月,一星期操4日。

8字同路線的比例:7比3

8字去富運街,路線就操網上成日話的嘉齡常興二合一線。

操8字時唔好懶,每次要求自己做5至10套8字,每套5個8字,練埋起步停車的流程,唔好大chok部車。

8字記住,行一段虛線的距離先好扭,熟咗就好容易。

我在土瓜灣攞車,揸去富運街都15分鐘,其實都係練路試的好好環境,揸快啲,轉多啲波,去估計自己用幾多距離去停一架車而唔好咁chok。因為大家個感覺唔同,而且習慣chok在考試會令到自己好緊張,越練越無信心。

我初初來回富運街都係行聯合道,行到悶的話就行下第二度,例如回程唔好行亞皆老街行太子道,或者行上九龍仔經窩打老道回程等等,令自己無咁悶,又多變化去處理。

多啲睇片去了解成個考試流程,而家各門派都有好多片睇,要潛移默化入哂腦,到時個人都定啲。

歡迎大家補充指正。
頭先打左去新觀駕問幾時有期
佢地話call到八月份
有無人知強制排到幾時
咁恐怖,我十月中報元朗,強制排到出年五月
過左兩個星期就排到八月
關乜事
依加排期係唔係排好耐?
早兩個禮拜問重考有得12月尾考
今日再打去問去到4月
佢耍鳩我定係點
你問邊間?
香港駕駛學院元朗
你不如試下新觀駕,如果唔介意出九龍考的話
你12月果個可能係咁啱有快期
好後悔個陣無即刻報
都係4月算,認命
有無人知如果4月前問到有快期,可唔可以轉去快期?
你安排左排元朗就唔可以攞快期
屌⋯⋯
星期一打去 佢話準備開始打七月個班
大慨用一日黎打比一個月報名既人
算係咁啦
利申 十月報 好想快啲上堂 不如一人一電話催催佢
佢話九月學生唔算多
希望快d上到去排期考
入多兩次就入到 9月果陣我都自己抽
睇見考個強制都等4個幾月,路試再等多大半年,由有心去學到考到都攪成年幾,真係乜火都㴬哂
以我之前觀駕模式,每次強制有6個人上堂,每次每節考牌有5個,一日考5組,應該好快消化。
巴打幾月報
第一堂強制講幾耐書先上車?
都係半個鐘,跟住出去比大家摸下
十月尾先報
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞