韓國電影集中討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 8 Dislike
在第16屆紐約亞洲電影節上,姜棟元憑借《模糊時間》獲亞洲明星獎

呢套係我上年幾鐘意一套
金明民套一天出左seed,豆瓣評價好唔錯
岩岩睇到富川電影節d詳情
有冇巴打可以介紹下今年入選左富川電影節d韓國戲?

開幕電影:7號室
入左富川之選 長片競賽單元既韓國戲:Jeon Kyuhwan既the end,前作the weight拎過威尼斯影展Queer Lion

舊年先增設既Korean Fantastic 長片競賽單元既韓國戲:
Behind the Dark Night,偽記錄片
講一班電影小組既成員睇完Christopher Nolan既戲,受到啟蒙而決定拍一套戲叫The Dark Knight既超級英雄電影
Coffee Noir: Black Brown
The End of April,導演首套長片
The Gravity of Acting,導演首套長片,拎左去年福岡電影節既大獎
I'll Just Live in Bando,唯一一套動畫
Outdoor Begins
Play of Hostage,導演首套長片
Ryeohaeng,唯一一套紀錄片
同埋入選今年康城午夜單元既惡女

另外今年好似做全度妍展覽

我見到好幾套港產片:拆彈專家、失眠、去年夏天、救殭清道夫

呢個單元似乎幾有趣
我都見到有幾套港產片 港產片似乎都係呢個電影節的常客
呢套香港好似會上
https://www.youtube.com/watch?v=_C-YlDkrUQU

Dara
岩岩睇到富川電影節d詳情
有冇巴打可以介紹下今年入選左富川電影節d韓國戲?

開幕電影:7號室
入左富川之選 長片競賽單元既韓國戲:Jeon Kyuhwan既the end,前作the weight拎過威尼斯影展Queer Lion

舊年先增設既Korean Fantastic 長片競賽單元既韓國戲:
Behind the Dark Night,偽記錄片
講一班電影小組既成員睇完Christopher Nolan既戲,受到啟蒙而決定拍一套戲叫The Dark Knight既超級英雄電影
Coffee Noir: Black Brown
The End of April,導演首套長片
The Gravity of Acting,導演首套長片,拎左去年福岡電影節既大獎
I'll Just Live in Bando,唯一一套動畫
Outdoor Begins
Play of Hostage,導演首套長片
Ryeohaeng,唯一一套紀錄片
同埋入選今年康城午夜單元既惡女

另外今年好似做全度妍展覽

我見到好幾套港產片:拆彈專家、失眠、去年夏天、救殭清道夫

呢個單元似乎幾有趣
我都見到有幾套港產片 港產片似乎都係呢個電影節的常客

我見佢World Fantastic Blue d戲都幾吸引

So ganzi真係好型

佢真係冇得輸

巴打我認得你!

佢真係冇得輸

巴打我認得你!

之前係呢個post你話你有聽so ganzi d歌

佢真係冇得輸

Highcut黎緊都有sojisub

佢真係冇得輸

巴打我認得你!

哦 睇返你之前個名先醒起 so ganzi 好想佢再出歌

我見你都有睇韓綜
今年佢有兩首新歌啊

佢真係冇得輸

拍緊?

佢真係冇得輸

拍緊?

20號出

佢真係冇得輸

巴打我認得你!

我見你都有睇韓綜
今年佢有兩首新歌啊

我睇好多韓綜 唔覺係韓綜post見到你既 你睇邊套

最近追嘅有smtm6同新西4(新西真係好好笑
都有睇番舊果啲無挑 兩天一夜第三季頭果啲

我見你都有睇韓綜
今年佢有兩首新歌啊

SMTM6 巴定絲
213加咗東久好好睇

好中意啲hiphop野

我見你都有睇韓綜
今年佢有兩首新歌啊

SMTM6 巴定絲
213加咗東久好好睇

好中意啲hiphop野

香港真係少見同聽到女仔鍾意hiphop野 禹元宰

係咩
我中意Junoflow
話說我地係咪騎劫左人地個post
青年警察 劇照

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞