韓國電影集中討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 8 Dislike
清醒夢真係悶到會訓
同埋好似電視電影咁
d 鏡頭同d 色好唔似戲
故仔已經唔想吐糟

我諗緊睇唔睇呢套好,唔想燃燒生命 但又想當笑片咁睇
清醒夢真係悶到會訓
同埋好似電視電影咁
故仔已經唔想吐糟

高修戲唔掂,故事又麻麻
等一個人的心灣

馬蛇
《1987》(暫定名)由《拯救地球》、《華頤》張駿桓導演執導,金倫碩、河正宇、柳海真、金泰梨主演,朴熙順、李熙俊、呂珍九加盟,姜棟元特別出演。 該片首次以韓國民主化運動的高潮「6月抗爭」為背景,圍繞民主運動家朴鍾哲拷問致死事件展開,將於4月開機。CJ投資發行,有望年底上映。 ​​​

又係痴撚線卡士
《新世界》《大虎》導演朴勳政新作敲定拍攝女子動作影片《魔女》(마녀,暫譯名),電影圍繞接受殺人訓練的女高中生在對自我產生動搖的時候捲入了一場犯罪事件所發生的故事。導演表示,電影的主演將採取新人海選的形式選出。電影將由華納兄弟投資,預計8月開機。另外朴導的《V.I.P.》將在今年上映。 ​​​
鄭雨盛有望出演金知雲導演的電影《人狼》,目前正在積極討論中。如果出演,這將是他與金知雲導演繼《好傢伙,壞傢伙,怪傢伙》短片電影《禮物》後時隔8年再合作。電影《人狼》改編自日本同名動畫電影,姜棟元已確定出演,電影選角結束後下半年開拍。 ​​​
《保安官》單人海報,韓國5月3日上映
終於睇左魚男突變,個題材其實好好,不過個新人導演淨係蜻蜓點水,發揮得唔好 黑色幽默中諷刺社會時弊好多片都咁做,但係呢套就差咁啲,覺得全程用黑暗風格拍仲好,不過個結局真心唔錯
btw光洙似配角多啲
清醒夢真係悶到會訓
同埋好似電視電影咁
故仔已經唔想吐糟

笑唔出
故事太夾硬黎
頭半好似無錢拍咁
應該後半特技消晒d錢
薛景求都無咩戲咁
朴有天無cut戲咩?個時好似話一刀不剪咁照上
但其實都無幾多場有佢咁
雖然角色係key
崔岷植新作《特別市民》今日曝光主要人物的角色海報。海報中出現了展現人物各自立場的台詞和特寫瞬間,預告了一場選舉大戰即將打響。《特別市民》講述了玩弄權力競選三度連任的現任首爾市長卞鐘九,在與羅美蘭飾演的競選對手梁珍珠爭奪市長之位的過程中發生的故事,影片直指韓國政壇的醜陋一面。 ​

屌羅美蘭呢

呢個郭遁沅?變左雙眼皮唔係好認得(佢本身內雙)
gary要結婚啦
gary要結婚啦

真係好shocked
Btw추카해요 Gary
gary要結婚啦

真係好shocked
Btw추카해요 Gary

呢幾個月rm啲消息一浪接一浪
「第53屆百想藝術大賞」電影部門最佳作品候選10部電影公開,其中會有5部進入最後的評選,10部電影分別是《哭聲》《Master》《你自己與你所有》《The King》《密探》《釜山行》《小姐》《阿修羅》《我們》《隧道》,最終候補名單將於7日公開,頒獎典禮於5月3日舉行。 ​​​
「第53屆百想藝術大賞」電影部門最佳作品候選10部電影公開,其中會有5部進入最後的評選,10部電影分別是《哭聲》《Master》《你自己與你所有》《The King》《密探》《釜山行》《小姐》《阿修羅》《我們》《隧道》,最終候補名單將於7日公開,頒獎典禮於5月3日舉行。 ​​​

小姐 我覺得都算完整
如果唔係就哭聲 不過我覺得只睇套戲就唔明晒呢度要扣下分
你自己與你所有 悶到...

sorry 我無咩taste
上面既我差 我們同 master 未睇

小姐 我覺得都算完整

好想睇我們
卞成賢執導,薛耿求、任時完主演的《不汗黨:壞傢伙們的世界》定檔5月上映並曝光海報預告。
講述希望成為犯罪組織老大的在浩(老薛)和初生牛犢不怕虎的新人鉉秀(時完)聯手上演一出關於義氣和背叛的故事,是一部犯罪動作黑色電影。
另有金熙元、全慧珍、李璟榮、金聖武加盟,CJ發行。
卞成賢執導,薛耿求、任時完主演的《不汗黨:壞傢伙們的世界》定檔5月上映並曝光海報預告。
講述希望成為犯罪組織老大的在浩(老薛)和初生牛犢不怕虎的新人鉉秀(時完)聯手上演一出關於義氣和背叛的故事,是一部犯罪動作黑色電影。
另有金熙元、全慧珍、李璟榮、金聖武加盟,CJ發行。

又係呢類戲,好悶呀

小姐 我覺得都算完整

好想睇我們

Master都係啲大路戲
不過憲哥好型
解冰原來都幾無聊
解冰原來都幾無聊

未睇,但見評分好低
呢輪冇乜好睇既韓片
解冰原來都幾無聊

未睇,但見評分好低
呢輪冇乜好睇既韓片

都好過清醒夢
至少知佢講咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞