韓國電影集中討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 8 Dislike
金高銀同申河均手已分

咁快
殺兄同樂日加左場
Netflix
18 March at 16:05 ·

核災災情漫涎全國,有無人能夠倖免? #潘多拉 盒子即將打開。Netflix現正熱播。 #韓片

No one can escape from the worst kind of national crisis - a nuclear apocalypse. Pandora's Box is about to be unleashed. Now streaming on Netflix.

Netflix識玩 應該買左全球版權?

好似係韓國上映之前已經賣左國際版權比Netflix
呢啲戲想入戲院睇

喺首爾睇咗4DX版

4dx
呢排上映既新戲等一個人的心灣、監獄、普通人暫時都好高分

想睇普通人
唔知香港會唔會上呢
Netflix
18 March at 16:05 ·

核災災情漫涎全國,有無人能夠倖免? #潘多拉 盒子即將打開。Netflix現正熱播。 #韓片

No one can escape from the worst kind of national crisis - a nuclear apocalypse. Pandora's Box is about to be unleashed. Now streaming on Netflix.

Netflix識玩 應該買左全球版權?

好似係韓國上映之前已經賣左國際版權比Netflix
呢啲戲想入戲院睇

喺首爾睇咗4DX版

4dx

好唔好睇?呢套定係釜山行好睇d?

想睇普通人
唔知香港會唔會上呢

無港女最鍾意既oppa參演 你等下世啦
演員河正宇、車太賢、李政宰、馬東錫、EXO都暻秀等人主演,由漫畫改編的新電影《與神同行》,將分為1、2部製作,1部確定將於今年12月上映。

電影《與神同行》為金容華導演新作,在拍攝期間由於使用大規模的場景製作,加上演員的華麗陣容,備受關注。電影殺青後,目前正在同時製作1、2部,而1部確定將於今年12月上映,2部則要等到明年暑假檔期。

另外,《與神同行》描述主角在往生後49天,與陰間使者一起接受了審判的故事。

12月咁耐

想睇普通人
唔知香港會唔會上呢

張赫都有人識掛
演員河正宇、車太賢、李政宰、馬東錫、EXO都暻秀等人主演,由漫畫改編的新電影《與神同行》,將分為1、2部製作,1部確定將於今年12月上映。

電影《與神同行》為金容華導演新作,在拍攝期間由於使用大規模的場景製作,加上演員的華麗陣容,備受關注。電影殺青後,目前正在同時製作1、2部,而1部確定將於今年12月上映,2部則要等到明年暑假檔期。

另外,《與神同行》描述主角在往生後49天,與陰間使者一起接受了審判的故事。

12月咁耐

好期待呢套

想睇普通人
唔知香港會唔會上呢

張赫都有人識掛

有既,不過已經過過地氣(好似係)
金倫奭、朱智勳有望合作出演電影《黑數殺人》(암수살인,暫譯名),雙方都表示接到出演提案,目前正在積極討論中。電影講述追蹤黑數殺人事件的警察與殺人魔的故事,朱智勳飾演殺人魔一角,金倫奭飾演追蹤的刑警。 ​​​

覺得金允錫個正名金倫奭好有型
由李聖旻、趙震雄、金成鈞主演的電影《保安官》公開首款宣傳海報,5月上映
監獄首日票房冠軍
普通人第三
等一個的心灣第六都唔錯
羅文姬李帝勳合作新片 演繹最萌年齡差朋友

3月21日,圈內相關人士透露,演員羅文姬及李帝勳將一同出演電影《I Can Speak》(暫譯)。

據悉,羅文姬與李帝勳將呈現一段跨越年齡鴻溝的友情,傳遞歡笑與感動。羅文姬將飾演居民小區的「熱血大媽」,一旦發現小區有任何不當狀況,就會向居民管理中心投訴;李帝勳將飾演9級公務員樸敏載,原則之上,因不斷進行投訴的羅玉芬而飽受壓力。羅玉芬與朴敏載透過「攻防戰」成為了冤家,卻因英語課而成為了朋友,將為觀眾們呈現一段搞笑又感人的友情故事。

此外,《I Can Speak》由《YMCA棒球隊》、《光植的弟弟光泰》、《戀愛操作團》等電影的導演金賢錫掌鏡,計劃於3月底開機。 (責編:金雪仁)<全星網>
《女教師》台譯《越愛越墮落》,4月7日上映
https://youtu.be/NTV7R7Ax0nw
《特別市民》最新預告
https://youtu.be/YOpmP_cPmpQ
金倫奭、朱智勳有望合作出演電影《黑數殺人》(암수살인,暫譯名),雙方都表示接到出演提案,目前正在積極討論中。電影講述追蹤黑數殺人事件的警察與殺人魔的故事,朱智勳飾演殺人魔一角,金倫奭飾演追蹤的刑警。 ​​​

佢又忙完湊囡啦

佢又忙完湊囡啦

朱智勳扮殺人魔有啲睇頭咁喎

想睇普通人
唔知香港會唔會上呢

張赫都有人識掛

有既,不過已經過過地氣(好似係)

無韓劇紅果批男星,得利得鬼閒同你上
《女教師》台譯《越愛越墮落》,4月7日上映
https://youtu.be/NTV7R7Ax0nw

好想睇
由李聖旻、趙震雄、金成鈞主演的電影《保安官》公開首款宣傳海報,5月上映
[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/03/25/000245_6667e2d92a16d493cc0aff2a31daf3c5.jpg[/ img]

趙震雄個頭係咪key落去
《特別市民》最新預告
https://youtu.be/YOpmP_cPmpQ

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞