韓國電影集中討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 8 Dislike
金基德導演的新作《人類的時間》演員陣容最終確定:張根碩、安聖基、柳昇範、藤井美菜、李成宰、小田切讓、成基允。電影《人類的時間》講述各個年齡層和職業的人們乘坐軍艦旅行的故事,將描寫在軍艦里打破道德和倫理的各種人之慾望。藤井美菜飾夏娃,張根碩飾亞當,安聖基飾神老,柳昇範飾黑社會老大,李成宰飾政客,成基允(音譯)飾船長,小田切讓特別出演夏娃的男朋友。6月初開拍。

張根碩
代立軍票房仆直
特別市民、保安官等等都出左seed啦
代立軍票房仆直

2套都好睇?
代立軍票房仆直

香港觀眾睇保安官片頭一定會好有感觸
昔日嘅香港電影

😊
金基德導演的新作《人類的時間》演員陣容最終確定:張根碩、安聖基、柳昇範、藤井美菜、李成宰、小田切讓、成基允。電影《人類的時間》講述各個年齡層和職業的人們乘坐軍艦旅行的故事,將描寫在軍艦里打破道德和倫理的各種人之慾望。藤井美菜飾夏娃,張根碩飾亞當,安聖基飾神老,柳昇範飾黑社會老大,李成宰飾政客,成基允(音譯)飾船長,小田切讓特別出演夏娃的男朋友。6月初開拍。

張根碩

藤井美菜

有朝偉.期待

張根碩

藤井美菜

有朝偉.期待

估唔到竟然係張代表

張根碩

藤井美菜

有朝偉.期待

估唔到竟然係張代表

諗左陣邊度有朝偉
電影《軍艦島》不但在韓國國內備受關注,海外銷售情況也非常樂觀,目前銷售至北美地區和法國、意大利、俄羅斯、土耳其、日本、香港、新加坡、印度尼西亞、越南、泰國、菲律賓等全世界113個國家和地區。《軍艦島》將於7月在韓國上映。 ​​​

本年度既屍殺列車?

我覺得好難做到屍殺列車咁既熱潮
始終屍殺係popcorn片,軍艦島係戰爭片
就算安樂主打宋仲基做宣傳都咁話
電影《軍艦島》不但在韓國國內備受關注,海外銷售情況也非常樂觀,目前銷售至北美地區和法國、意大利、俄羅斯、土耳其、日本、香港、新加坡、印度尼西亞、越南、泰國、菲律賓等全世界113個國家和地區。《軍艦島》將於7月在韓國上映。 ​​​

本年度既屍殺列車?

呢個係宋仲基挑戰港女對佢既熱愛情度
由崔成賢執導,李秉憲、尹汝貞、朴正民、韓志旼、金成玲主演的電影《那就是我的世界》於6日正式開拍,電影講述已經風采不再的拳擊選手出身的哥哥和有著肢體障礙的天才鋼琴家弟弟之間的故事,2018年上映。 ​​​

親情小品

呢套我淨係想睇女演員

個卡士好強
其實我幾鐘意睇李秉憲做戲

李秉憲幾識揀劇本 無話邊套戲特別難睇
btw 香港無片商買尹汝貞套神女觀音真係走寶

本年度既屍殺列車?

呢個係宋仲基挑戰港女對佢既熱愛情度

【評論預告片】 《軍艦島》(The Battleship Island) 8.10 隆重公映
https://www.youtube.com/watch?v=XFHxGAXgpRc

而家先知惡女個導演係星級殺人犯果個

【電影預告】《惡女》(The Villainess) 6.22型盡殺絕;6.15優先登場
https://www.youtube.com/watch?v=xkLCqLsKqVc

15號有優先場
打戲好似好正

【電影預告】《惡女》(The Villainess) 6.22型盡殺絕;6.15優先登場
https://www.youtube.com/watch?v=xkLCqLsKqVc

15號有優先場
打戲好似好正

金玉彬正
代立軍票房仆直

2套都好睇?

普通,有啲悶

15號有優先場
打戲好似好正

呢套個trailer真係令我好想入場

15號有優先場
打戲好似好正

有啲鏡頭好hardcore henry

15號有優先場
打戲好似好正

有啲鏡頭好hardcore henry

血腥暴力 最鍾意

睇佢第一身果d鏡頭我都諗起hardcore henry

「部份鏡頭以主角第一身拍攝,十足十玩緊VR一樣。《惡女》由《屍殺列車》同一製作團隊new出品,電影將於本月22號喺香港上映。」

殺入康城午夜單元,《星級殺人犯》鄭秉吉執導,《饑渴誘罪》金玉彬「惡女」上身,秒殺凌厲動作鉅獻--
唔知不汗黨幾時係香港影院上呢?
任時完好正
任時完好正

絲打黎?
冇拍開韓劇果d韓星未必會買
任時完好正

絲打黎?

任時完好正

絲打黎?

係呀
佢之前套未生係韓國好收得,但係香港又紅唔起
任時完好正

絲打黎?

係呀
佢之前套未生係韓國好收得,但係香港又紅唔起

無靚仔靚女 唔玩情情塔塔 香港班韓劇撚邊會有興趣
鄭裕玲都讚好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞