韓國電影集中討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 8 Dislike

4月6日 等一個人的心灣
估唔到咁快

咁快上 如無意外會俾edko冷待 一係小型發行一係特別放映,不過呢類戲都遇左

如無意外bc+ifc
今次咁快手

4月6日 等一個人的心灣
估唔到咁快

咁快上 如無意外會俾edko冷待 一係小型發行一係特別放映,不過呢類戲都遇左

如無意外bc+ifc

睇黎都係 果套海盜大亨都係6號上但明顯宣傳落力好多
必睇
岩岩試推之前個post,終於喺影視台出現返
見到TVB岩岩播娛樂新聞
入圍唔知咩像個D頒獎禮

見到我既金泰梨BB
入圍唔知咩像個D頒獎禮

見到我既金泰梨BB

睇返貼吧 原來黎左香港
入圍唔知咩像個D頒獎禮

見到我既金泰梨BB

睇返貼吧 原來黎左香港

亞洲電影大獎
入圍唔知咩像個D頒獎禮

見到我既金泰梨BB

睇返貼吧 原來黎左香港

亞洲電影大獎

泰梨BB
入圍唔知咩像個D頒獎禮

見到我既金泰梨BB

睇返貼吧 原來黎左香港

亞洲電影大獎

泰梨BB

一GOOGLE
原來已經拎左最佳新人
原來下女有文素利
【第11屆亞洲電影大獎完整得獎名單】

「最佳電影」——【我不是潘金蓮】
「最佳女主角」——范冰冰(【我不是潘金蓮】)
「最佳男主角」——淺野中信(【奏不響的風琴】)
「最佳男配角」——林雪(【樹大招風】)
「最佳女配角」——文素利(【下女誘罪】)
「最佳導演」——羅宏鎮(【哭聲】)
「卓越亞洲電影人大獎」——鄭秀文
「終身成就獎」——徐克
「最佳編劇」——阿斯加法哈迪(Asghar Farhadi) (【伊朗式遷居】)
「最佳攝影」——羅攀 (【我不是潘金蓮】)
「最佳視覺效果」——【真‧哥斯拉】
「最佳原創音樂」——MOWG(【密探】)
「最佳音響」——【長江圖】
「最佳造型設計」——趙常景(【下女誘罪】)
「最佳美術指導」——柳成熙(【下女誘罪】)
「最佳剪接」——利查泰米提古(Lee Chatametikool)(【身後仕】)
「最佳新演員」——金泰璃(【下女誘罪】)
原來下女有文素利

金敏喜姨媽?
所以呢個獎真係得啖笑
不過今晚韓片係大贏家
由李容升(音譯)執導,申河均、都暻秀主演的電影《7號室》目前正在為「第70屆戛納國際電影節」做準備,今年的戛納電影節將於5月17日到28日在法國戛納舉行,又有哪些作品可以在電影節展映受到了廣泛的關注。去年樸贊郁導演的《小姐》、延相昊導演的《釜山行》、羅泓軫導演的《哭聲》以及短片電影《1千克》《Hitchhiker》共5部作品受邀,在剩下約兩個月的時間里,《7號室》也正努力做著準備,申河均與戛納的緣分在2009年就存在,那時他和宋康昊主演的《蝙蝠》獲得了「第62屆戛納電影節」評審團獎,所以此次也是意義重大。

康城
原來下女有文素利

金敏喜姨媽?
所以呢個獎真係得啖笑
不過今晚韓片係大贏家

「卓越亞洲電影人大獎」——鄭秀文

乜野事
見到鄭秀文呢個獎真係覺得亞洲電影大獎亂黎
Netflix
18 March at 16:05 ·

核災災情漫涎全國,有無人能夠倖免? #潘多拉 盒子即將打開。Netflix現正熱播。 #韓片

No one can escape from the worst kind of national crisis - a nuclear apocalypse. Pandora's Box is about to be unleashed. Now streaming on Netflix.

Netflix

核災災情漫涎全國,有無人能夠倖免? #潘多拉 盒子即將打開。Netflix現正熱播。 #韓片

No one can escape from the worst kind of national crisis - a nuclear apocalypse. Pandora's Box is about to be unleashed. Now streaming on Netflix.

Netflix識玩 應該買左全球版權?
Netflix

好似係韓國上映之前已經賣左國際版權比Netflix
呢啲戲想入戲院睇
Netflix

呢啲戲想入戲院睇

我都係 係屋企睇戲好難集中
Netflix

呢啲戲想入戲院睇

唔怪得咁耐都冇其他地方買黎上
《你還會在嗎》4月27日上映,得利發行
https://youtu.be/i3zhTghGpAE

原來得利買左

原來得利買左

你之前唔係講過咩

原來得利買左

你之前唔係講過咩

之前唔知係得利
金高銀同申河均手已分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞