[日劇][含劇透] 輪到你了 (あなたの番です) 討論區 (3)

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
雖然一直覺得江藤同美里個單有關 不過宜家怕佢同佐野一樣
上集係度Smile Smile, d app又同情緒有關

制作人就指西村同交換殺人拉到d關係 可能遲下講 順便交代佢同管理人
邊度有得睇制作人講左乜野?
上面有人講過制作人提示 犯罪日個d都係
知乎見過 不過搵唔返

成日搭車見到呢個廣告,好似劇中某角
最後一集全部播vtr解話都怕唔夠時間
可能最尾一集個半鐘呢
久住個邊會唔會唔係幾合理
正路都一班人送埋佢去自首先啦
為聽資訊又好 為佢安全又好
明明最有機會知兇手係邊個
都就咁放久住一個人走

劇情殺
仲要久住天光行到天黑都未去警察廳自首
我都覺得今次AI分析錯,似係BOSS將客觀證據都指向黑島FAKE人
忍仔入最新data落個AI入面都係近兩集嘅事
近兩集嘅證據都似係指向黑島
AI似係基於觀眾視角睇到而所推理出黎嘅野
其實忍仔同黑島一齊就預左會有ai指向黑島
睇忍仔同翔太點面對一直一齊既伙伴係疑兇
最後一集
翔太忍唔住出手殺咗黑島
但二階堂仍然相信AI嘅結果係錯嘅
翔太逃亡 二階堂繼續追捕翔太

Bad End + 二期
唔_係掛

宜家除左三個key point提示 唔係仲話大boss係抑壓唔到殺人慾望既殺人犯咩(殺人案應該有部分係佢親手殺)

咁既話其實真係唔似係黑島 除非黑島其實係武功高手
> 仲話大boss係抑壓唔到殺人慾望既殺人犯
呢個好似係疑似劇組人員爆料 可信度成疑

我之前都講過
如果微笑殺手係搵內山做打手嘅話
任何人都可以係幕後黑手
暫時都無咩提示指幕後操縱內山嘅人就係黑島
內山係黑島嘅stalker都唔代表黑島可以操縱內山
反而真兇可能利用呢一個關係去嫁禍黑島
今次好似係制作人訪問 不過只共參考啦
fake人手法無所不用其極
咁早推曬落黑島反而唔似係黑島
如果係一般推理劇就的確係咁樣
依家嘅幾個大熱 黑島 尾野 田宮 已經由5-6集之前已經開始炒熱
最後真係佢地其中一個跑出嘅話 都顯得唔夠出人意表
可能出電影版再解話呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞