[日劇][含劇透] 輪到你了 (あなたの番です) 討論區 (3)

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
翔太都未喎,佢哋嗰集係愛情回憶錄特別篇
心諗:信箱咁多嘢仲唔俾木下撻哂咩
好似未有人講過,其實佐野唔搭𨋢會唔會係有密室恐懼
估田宮老婆先係兇手

1. 田宮抽到黑島張紙 而條友比佢老婆殺左 所以佢見到黑島尷尬 佢枝cam影到佢老婆 佢驚唔係驚差佬係驚佢老婆復發 因為佢以前已經殺過人(南個女)

2. 田宮知道左佢老婆係殺人兇手之後去做話劇 希望做下戲扮咩都唔知咩事繼續生活 之後有條女溝佢就順勢走佬 唔係我覺得呢條線冇需要做咁長

3. 特登講高知應該想帶出內山識田宮同佢老婆 奠儀可能係佢老婆比既 久住同醫生講田宮點解若無其事出席 但係個阿叔應該係上門見到佢老婆先死 因為田宮成日出去做話劇

4. 內山咁鐘意黑島 佢比人打仲唔第一時間殺佢男友 反而後尾先殺赤池 佢條片又冇講有殺佢男友 而佢殺既第一個人就剛剛好係黑島男友死之後 好明顯佢個cam知道殺人game 知道田宮老婆殺左黑島男友之後自己去殺赤池
呢個推理都幾合理..
因為田宮老婆係從來無影過佢話驚住係殺人公寓
最後佢嗌佐野原來係因為佢唔肯搭angelina
合理
但係如果結局係無意識殺人之類我會屌一聲
如果係嘅話都幾Surprise
https://www.koregasiritai.com/anatanobandesu-uchiyamaeki/
有關菜奈ai回覆關於內山的資訊 有日本人推測
內山駅(T39)
而上一個站(T38)的讀音為田宮的日文發音
識日文可以睇下
佢唔係講緊見到邊個殺人,係講緊抽到浮田張紙嘅人
日本仔近幾集都轉哂風向去田宮老婆 + 田宮節目自爆(雖然未必真)
咩自爆?
佢節目玩game 輸左要講黑手係邊個
佢話:係佢....好親密既人

未必真 邊咁大膽爆真野
但佢老婆唔知交換殺人件事
偷聽?
好深淵沿貼切啲
你睇下呢個youtuber分析黑島男友死ge時間點就知田宮老婆無乜可能
https://youtu.be/PmjxTZM5HQ0

官方twitter話拍緊第十九集,佢地話仲未睇大結局劇本
第19集忍仔仲未死
但終極boss唔知自己係boss?
咁咪拍唔到個啲感覺
應該指未知個劇情點姐
即未知gd end 定bad end咁
終極boss應該決定左係邊個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞