[日劇][含劇透] 輪到你了 (あなたの番です) 討論區 (3)

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
如果田中圭係boss
咁佢 d喊戲咪多餘
仲要好多時唔係做比人睇
係自己一個係房喊 講唔通
同埋佢都唔洗咁主動去揾兇手
我覺得尾野係救二階堂 黑島最尾奸笑左下 好可能係起二階堂屋企有伏 而尾野因為/
而尾野因為係有cam知道左 所以救二階堂叫停佢
同埋杯野應該係冇落毒 因為尾野自己都有飲 所以好可能係黑島之前已經落左 本來諗住可以伏佢 但尾野救左佢
仲有佢自己一個人係屋企會對住塊板
推理揾犯人 所以佢一定無可能係boss
仲記得第一季剛剛做完嘅時候
最多人談論嘅就係翔太多重人格論同埋黑島孖生姐妹論
邊個節目 有冇得聽返?
得果3集,菜奈同細川果度仲有伏筆;邊個係大boss,心裡有數啦

懷疑肥警嘅套路我唔係好buy,但係萬一肥警果度有內幕。。話菜奈被解剖分析過嘅係肥警,真係分分鐘菜奈未死出黎解畫都有可能。
如果洋子最後係同所有野無關,我寧願套野無呢個角色真心好煩
寧願mk 2個多啲戲份
點會未死 條屍都發臭 有烏蠅嬲
好想知長頸鹿係咩
哩度我都唔識解,但係烏蠅果幕之後完全冇影過佢,葬禮又冇,好似有啲野留返埋尾咁
口水多過浪花
不過都係基本介紹 睇開嘅可以唔洗聽
特別篇同反擊篇第一集咪講翔太去完葬禮返屋企囉
佢仲著住葬體用既西裝啦
秒殺
如果棺材彈返出黎就真係驚喜啦
而家臨收尾先爆單5年前嘅嘢,南係見到同一公寓有多人死亡先搬入嚟(唔知新聞有無報過微笑殺人),會唔會5年前喺高知已經發生過交換殺人/微笑殺人,然後開套輪到你了前傳
兒嶋係朝顏度又死多次
我懷疑織田信長係真,有個「裡世界」靠交換殺人達到目的,古時嘅戰爭、衝突都係交換殺人
我估計各人張紙係咁
房號 寫 抽中
101 演員 細川
103 銀行 黑島男友
104 洋子 吉村
201 美里 婆婆
202 黑島男友 美里
203 田中 演員
301 白紙 管理員 (只有呢兩張紙無人match,好大機係尾野)
302 細川 銀行
304 兒嶋 白紙
402 管理員 醫生
403 醫生 田中
502 婆婆 兒嶋
管理員 吉村 洋子 (睇完西村番外,管理員條線同佢有關,佢應該原本寫西村之後擦左變吉村)
有人整理過時間線後 懷疑北川唔係寫兒嶋
因為寫交換殺人紙條個時 北川同兒嶋關係仲唔錯 要靠兒嶋幫手睇住小空

但係除左北川 又諗唔到邊個會寫

翔太ig.....d人cm話尾野食左
北川寫兒嶋呢d基本上係肯定,班人搵野講
係 係時間上有d唔make sense姐
佢地點解覺得寫紙個陣未憎兒嶋?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞