[日劇][含劇透] 輪到你了 (あなたの番です) 討論區 (3)

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
根本每集無乜交代幾月幾日,咁道具組只係寫個合理日子就算,有少少錯唔奇
個時好似未發生兒嶋軟禁小空
北川返工仲係要搵兒嶋幫手照顧小空 除非一早暗中有不和但局住要佢幫
但講真除左北川 諗唔到邊個寫兒嶋 (洋子?洋子d仔女好似最早避兒嶋)

ps:無專登返睇幾集 但印象中北川同兒嶋不和好似係寫完紙條發生
印象中小空好似一直係街童咁
番外北川叫兒嶋睇仔後反目
後來連洋子都唔俾仔女去上堂
一講起佢我又諗起佢條屍
宜家集集開頭都重播條屍

去到依家翔太塊板無懷疑既基本上百分百嫁啦
剩低係得7格有懸念
田宮 抽
黑島 寫 抽
尾野 寫 抽
管理人 寫 抽
冇記錯
北川搵兒嶋幫手睇住小空係發生係番外篇
時間上可能係比寫字條早
正篇冇見過北川交小空俾兒嶋
所以話個陣已經憎佢都唔奇
只係未做出面
直至有一日兒嶋帶小空返屋企唔俾佢走
鬧交期間北川都有提過兒嶋之前帶過小空去剪頭髮
所以唔係果陣先交惡
都係
特別信長 田宮個張同白紙

不過我睇法係搵齊紙條名都唔知點搵真兇 始終有局外人殺
又好似岩 兒嶋真係無邊個寫
我既估計
ブルーです

黑島寫既 佢講係:早川 其中一個大熱:前男友

早川: 翔太問田宮抽到早川定洋子 田宮好似對早川呢個名無咩印象/唔知
(雖然可以係演戲扮未過聽 )
前男友: 田宮係甲野死後好耐先收到威脅 但前男友早死過甲野 收到威脅即係紙條上既人未死

唔通仲有第3個可能性

ps:9up
黑島寫嘅有無可能係內山
我開頭都係估佢男友
但係諗諗下
佢叫內山幫佢殺都得啦
所以又覺得未必係男友
如果係既話 黑島有可能收威脅信
我都咁諗 暴力行為同影響學業 正常都憎恨暴力個個
除非咁純情 信打者愛也
黑島一定係寫男友,男友死ge時間點同田宮cctv吻合,亦解釋到田宮點解有幾日好驚咁訓係床上唔出門剩睇報紙,就係因為佢殺左男友好驚比警察捉,而佢講過幾句對白都有含意,同情人講要正直的活着就不能清白,自己時間無多但唔係絕症,近呢幾集仲有一句,我係她的救命恩人,却犯了殺人的罪
但係田宮有無收過恐嚇?
無嘅話好難想像單憑一張紙就真係走去殺人
你重新睇一次田宮d戲劇就會發現好多野,而南問佢有冇殺人,田宮唔敢回答都好明顯係有殺人,佢唔知南講緊佢個女,以為係查到佢殺黑島男友
田宮係正義撚,而黑島男友係暴力狂,同佢打架唔出奇
劇情有交代既 應該得甲野血名牌
如果係嘅話應該好快有交代
上一集定再上一集好似話去查黑島前男友係點樣死法
日期唔夾
田宮睇CCTV個日係不丹爆炸個日
即係4月30日
而黑島男友死個日係5月2日
田宮突然收埋自己喺屋企唔見人 多數係同CCTV嘅內容有關
呢個一定
不過同黑島男友死未必有關
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞