[日劇][含劇透] 輪到你了 (あなたの番です) 討論區 (3)

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
發現蓮加成日同珠美一齊影相
佢哋係幾frd
Boss係黑島既成數好高,佢咁鬼鍾意數學,做乜都要有公式,可能就係接受唔到破壞佢心目中的定理果d人。出事既人大部分都係02室,全部都係黑島正樓上,樓下,唔知係咪又隱藏左d玄機
暫時諗到未解的伏線:
1. 103田宮個cam唔知影到乜+ 唔知做乜9話劇要用咁多時間講+唔知邊個偷走佢舊部下個名牌
2. 護士點解無啦啦去左殺人,點解咁鍾意操控個藤井醫生
3. 黑島個ex無啦啦死左+早川神授俾人提過幾次但無出現過+唔知做乜比人推落路軌
4. 南有目的咁住502,又儲埋咁多案件,黑島住院時又夜媽媽潛入去
5. 尾野收埋好多秘密,唔肯講寫左乜,抽到乜
6. 點解佐野豪個箱有內臟跌出黎
7. 久住讓喺醫院醒左無啦啦大叫佐野
8. 管理員的死不是微笑殺人,咁邊個殺?
9. 204西村淳同404江藤好無存在感,唔知有乜作用
宜家都第16集,但黑島宜家太明顯係boss
好期待淨低4集點交代
相信暫時根據宜家資料,結局大概都係黑島殺小忍,男主ko黑島
睇完今集更加覺得護士係俾明星仔玩完即棄所以先幫手殺佢
因為佢今集見到久住個樣勁驚訝似係「我明明殺左你架」咁款
至於點解會知...我諗唔到
感覺上護士係同黑島同佢隻兵仔一黨
尾野有一次響冇人住果間屋走出嚟
有冇解咗?
如果講伏線

第一集有條伏線到依家仲未解開

管理員話主角屋企有個位黑左...同埋無端端會跌左條鎖匙係主角屋企
好似未
尾野同床島管理人關係密切
管理人室亦曾經出現疑似屬於尾野嘅頭飾
尾野可能手持總匙 可以出入所有單位都唔定
定係更加確定有偷聽器/cam?
到最後原來係咁橋
集撚集既中段阿龜係屋企玩內心戲就知要起歌
失去你的世界~~~~
外傳尾野溝左果間屋既男業主 所以有匙都唔出奇
但佢連翔太間屋都入到
劇透慎入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞