[日劇][含劇透] 輪到你了 (あなたの番です) 討論區 (3)

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
btw 有無人可以講下邊度有交代過黑島係高知出身
好似南台上個2份report封面寫住

黑島同內山係中學同學

封面無寫喎
佩服佩服
黑島同內山來自同一高中

另外黑島同內山有無可能係似汪海澄同盧海強嘅關係?
sor 原來係內山cv
同埋浮田寫到d字好細都係一個好大既提示嚟
田宮原本做副店長 去咗高知之後做咗店長 之後又係副店長 應該係喺高知任職期間做咗咩事俾人燉冬菇?
可能今集南既番外已經會交代高知大概發生過咩事 而要查田宮黑島
單純啲咁諗
南調查嘅對象係五年前喺高知生活嘅人
而成座大廈得田宮同黑島符合呢個條件
查得應該有d野既 話唔定田宮老婆先係身有屎
見風向好似吹左去田宮老婆 唔知係田宮節目爆料+劇組提示

btw 覺唔覺內山條片完得好突然
一開始就係咁諗 因為好明顯南係睇到田宮份資料先知佢來自高知
咁假設佢一開始對公寓住戶咩都唔知 但點解佢淨係揀咗調查田宮同黑島?又咁啱呢兩個人係來自高知

除非佢睇到田宮喺高知嗰年咁啱係佢個女出事嗰年
有可能南同內山接觸過 佢知到d野話左比佢知等佢自己查

先查黑島>黑島出事 南觀察到內山圍繞住黑島身邊>
接觸內山 內山供田宮出黎> 搵人查田宮> 先知田宮係當年高知相遇過
我都直覺編劇係想誤導人估big 3
但如果唔係另三個又無咩邊個可以說服到自己
我一直都在意佐野豪呢條友
搵安藤政信呢d有名氣演員黎演
集集得幾秒戲份會唔會太浪費
另外仲有田宮老婆都係高知
而咁岩房門之內剩番田宮同佐野未講
但係佐野無參與交換殺人
木下下集入501室 好想知佐野個底
如果無咩用真係唔洗搵安藤政信 codeblue3都已經哂左佢

IT男 西村同佐野通常出得好少時間 但有時一出可能有重要野
eg.) 今集西村提既係邊個 最後番外個partner都係自殺左
https://www.bilibili.com/video/av64290990?t=46
話唔定演員本身都唔知對方角色既野
咁內山可能會殺咗個條友先
可能同演員傾計個陣,追問d演員邊個係boss...
跟住有人爆左料...

今晚返去睇番黎10集
然後佢又講到無人推理到接近個真相

可以試下用另一個角度去諗件事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞