[日劇][含劇透] 輪到你了 (あなたの番です) 討論區 (3)

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
我知呀
觀眾係劇入面翔太ig講 有d喜感
其實你重睇第一季都會推理得到,第三集田宮係cctv見到d野,第四集佢訓係床唔出門剩睇報紙係驚比警察捉,而呢集開始黑島就再無傷勢,黑島話d傷係男朋友暴力造成,咁即係呢個時間已經死左,第五集田宮去返居民會議係因為過左一段時間無人捉佢應該無事,但驚左黑島係因為佢唔肯定黑島知唔知係佢殺,之後第六集就開始玩戲劇,係之後每一集戲劇入面都有d對白係佢殺左人係度自白
問黑島開朗左果個係浮田
個個唔係浮田問咩
第三集4月30見男友暴力,之後第四集已經過左一個星期,就係中間殺左男友,唔係講黑島個日殺男友
所以5月2係時間吻合
但係田宮4月30睇CCTV見到男友暴力會驚到訓係床唔起身?
一路訓係床冇出去應該殺唔到人掛
佢係下一集先驚,已經係過左一段時間,中間殺左人
反而黑島仲可疑
男友5月2號死
佢5月3號袋垃圾已經有個帛金袋
知佢會死買定?
條屍仲要第二日先發現喎
警察報告指黑島男友死係5月2 係邊集 ?

4月30: 不丹爆炸 + 田宮睇cam
5月2: 田宮無出席居民會
5月3: 木下搵到黑島掉左白金個袋

6月:甲野被殺

7月:田宮收到甲野名牌 (比較唔明做咩delay左咁耐)
你諗埋田宮戲劇d對白就一定係田宮可疑d
如果黑島自己寫自己殺,咁使乜咁多田宮同黑島ge對手戲,田宮睇cctv個時男友未死,即係田宮唔會有理由驚左黑島,田宮話過係同佢關係密切ge人,講真田宮呢件事之後就淡出左主線,咁仲有有邊個同佢關係密切
冇記錯既話
開住民會佢冇去
黑島尾野話俾其他住客知田宮週圍裝cam
個陣已經訓係床
跟住之後唔知邊一晚浮田係佢架車度話自己寫左赤池里美
第二日田宮繼續訓再睇報紙
之後赤池兩公婆先死
即係田宮唔止訓左一日
而赤池同男友死係相差一日
我就覺得唔夾啦
五月三號打後
田宮主動同黑島講部電梯俾人整過(久住)
呢幕又如何解讀
但係cam可以睇到幾多野睇到?
係走廊暴力行為 諗起都....

開會睇到成身傷而知有暴力行為會唔會機會大d
因為我覺得黑島唔係寫男友
田宮同黑島啲對手戲應該係同高知有關
啲話劇對白都可能指高知發生既野
我叫開佢三木終於可以改口說叫佢田宮喇
同埋佢死都唔肯提錄左啲乜
如果淨係家暴
唔怕俾人睇掛
如果田宮同黑島係因為高知有關,咁就一早會驚黑島
黑島好明顯抽同寫都講左大話,我就唔信係早川教授同織田信長
叫開佢假髮
如果唔係男友,咁你覺得佢寫咩
神演出
legal high?
補番係第六集40分鐘開始
果時田宮已經做緊話劇
佢見到黑島完全無任何驚既表情
而且睇唔出本身佢地有咩關係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞