仔女比TVB更入屋 停止同父母割裂

459 回覆
1802 Like 27 Dislike
放棄左喇
反哂面
聽到佢地講啲無人性嘅野就忍唔住出聲
然後變到鬧交
我自己既做法係問點解要堅持中國人 而唔係香港人 又或者地球人
問佢 中國人依個身份認同係點樣塑造出黎
係同佢過往既經歷有冇關
將中國人由一個身份 形容為 一種身分認同

政治個到 我冇經驗
但可能盡量將政治同你地日常生活扯上關係
話佢知 民主社會 人民係應該可以話事
就算中國都話自己有民主

https://www.facebook.com/watch/?v=325431008095692

之前屋企人岩岩識用智能電話嗰陣已經冇教
今次點都要教
冇用架
佢地覺得你d長輩圖係假新聞
佢WeChat d濕鳩假新聞先係真嘅

唔知可以點救
佢已經有同溫層,又的確係唔會聽唔同既意見。
可唔可以講跨張d呢?(一次半次好啦)
搞事可以收幾千蚊。
你再白紙黑字寫個list,日期、示威人數、搞既事、地區。
再計返total幾多錢。
我616返到去已經計過一次比老豆,好多個0
真係好同情d特殊學校既教師, 對住兩老真係好似對住d學習困難, 弱能兒童咁, 講極都唔明, 完全唔知咩係"道理", "commun sense"
拍晒片, 上晒報既佢都可以話係拍戲, 假新聞; d藍屍廢老forward幾隻字就可以信到十足十

兩位教育程度:一個只讀到小學三年級, 一個完全冇接受過教育
但你每日見到佢 都可以捉住佢傾
針對性做思想工作
依樣係tvb做唔到
唔好意思借個位!

請廣傳!!!!!!!!

犬隻轉左部署
今晚夜d會進行大圍捕
如有人係仲係路面或者仲著住示威裝束
即刻換衫返屋企!!!!!
快d同你地嘅fd子講!!!!

Be water! Be safe everyone!!
廢老藍絲要既文宣!萬試萬靈!
https://lih.kg/1441271
我老豆話荃灣個𡃁仔俾人劈手腳已經好俾面
因為班後生仔收咗錢示威
搞到啲黑社會啲雀館賭檔架步冇收入
所以人哋先要劈你
Sorry 屋企關係做唔到
加油
一齊屌狗
跟本係欺善怕惡
多人扔佢磚就縮
街坊靚妹佢就拉
白衫黑社會佢就唔拉
歪理就有 有d人為左要滿足佢個agenda 你比咩證據佢睇佢都可以扭曲都變成佢心目中想要的答案
同意樓主講ge嘢
我阿媽因為最近d家庭決裂對成個運動好反感,同埋主觀地覺得我地被洗腦,成個運動變咗質
我覺得要增加支持者
從身邊ge人入手都係一條出路
同時你都可以更清楚對面傳緊d乜
反正同屋企人反面對你自己同對件事1d好處都冇
辛苦你地
.
但我爸爸唔係藍咁簡單
佢直頭偏紅
利申:中過風唔敢激
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞