仔女比TVB更入屋 停止同父母割裂

459 回覆
1802 Like 27 Dislike
其實只係陳述返d歷史事實

當佢關心既係飼料
咁就首先要同佢解釋,香港經濟好並無令大部份中低下階層受惠
然後再話佢知,物價飛升最大原因係地產霸權
最後就踢爆老懵董取消租金管制就係造成地產霸權既真正原因
(佢地果一輩好多人唔知發生左咁既事)

仲有講暴力就當然係元朗牛屎佬、荃灣斬人、北角福建幫
除非老豆老母喪心病狂到支持黑社會,否則只要比佢地睇到真相,自然會去譴責更暴力既一方

只要果個人係有一絲既良知,就仲有拯救既機會
依家得返1個智障親戚仲死撐緊政府同黑社會

「抹黑」係好方法黎,雖然我講既全部係事實
好多人鍾意企道德高地,只要將我地既敵人塑造成壞人,d人就算唔變黃都會好自然咁去譴責佢地
當係訓練下自己EQ
明明係佢哋冇盡好責任
而家反而要我哋後生嘅「負起責任」
真係R爆頭
冇怪佢哋已經仁至義盡
屌!算啦
佢會覺得自己咁仲學嚟做乜
推!
巴打你做到好叻
可唔可以開一個假we7 a/c,扮係佢朋友/親戚,send返D真相比佢?
Del原本83台,將83台轉做32/77/99/109/332。
佢有FB嘅,unfriend晒全部親中FB。
俾曬片佢睇 佢一句話人你轉頭 話咁大個人仲係咁無腦
屌你咩 有埋片睇都唔撚信 無嘢好講
俾曬片佢睇 佢一句話你轉頭 話咁大個人仲係咁無腦
屌你咩 有埋片睇都唔撚信 無嘢好講
面對住個成日轉立場既老豆點算
比啲耐性,同改變佢收集資料既方式好重要
由0708雙普選嘈到宜家喇
真.深藍嘅人係自己同外人割裂,唯我獨尊
你教佢獨立思考?
“藍絲諗野唔洗你教”
我都救到個70歲uncle,加油!慢慢價,仲要比佢更藍,講知識,新聞,比佢睇下有線同tvb的分別!最後佢話,唔係wow,tvb真係好多野無播出黎,有線畫質高清仲公正,播晒出黎架,唔係偏幫!我加多兩句,tvb偏幫差佬又點,全部都係架既!成功迫佢轉台!
正面面對問題,
係成功重要因素!
我冇嘢講
大大力鍚
有無政治分歧
都已經同老母唔妥架啦
關咩事
721 警黑建制一家親
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞