仔女比TVB更入屋 停止同父母割裂

459 回覆
1802 Like 27 Dislike
太廢
救左幾年都救唔到
已放棄
係無問題啊 所以我都冇逼佢地一定撐示威者
我成日都有笑佢係共產黨嘅人 佢多數都係笑笑口咁唔應我 所以我諗話佢知都冇用。。。。
至於偏頗 報漏果d我有講架
例如之前荃灣斬途人tvb冇播 我同佢講話人地經過都俾人斬 佢話人地係抵俾人斬 話佢唔應該去果道
仲有之前bu個會長俾人拉 我話我都有支咁嘅筆 係咪要拉埋我 佢話果個人響深水步買 所以俾人拉係岩
完全冇logic可言 我又唔想同佢關係搞到咁疆所以收左聲
Push
佢其實係唔用定唔識用乍
雖然後者機會好微
問佢用証據說話
Discredit 提出外國干預論既人
例如比佢睇梁振英 點樣係facebook追擊蘋果
將佢地全部打成 傳聲器

問佢有人利用 正確既事係咪就會變做錯既事
問佢返工有冇比人利用 咁係咪返工就係錯
令佢明白 社會就係互相利用
被人利用唔代表 要停止應該要做既事
藍絲父母唔係不幸,而係責任同機會

好啱
我d親戚仲係咁 教下d表弟妹先
喊完念落都覺得自己可愛
因為喊住出街好柒
所以我喊住行左30層樓梯
落到地下岩岩好平服好情緒
歡迎大家一試地個方法
雖然柒 但有用
慳返啖氣暖下胃
pish
講中國富強
可以比多d中國一帶一路 經濟殖民既例子
講多d中國點散播極權 (多國聯署支持新疆集中營)
話比佢知 中共其實係現代納粹
同俄羅斯一齊反侵蝕緊其他國家
試過 然後屋企就世界大戰了
不過當時爸爸未中過風
能力越大
成日都有開直播
叫佢睇都唔會理我

佢自己都會上網睇fb 之類 但係靜係會話人搞搞震
好似元朗黑夜咁
佢會話係黑衫撩白衫打交又唔夠打就搵啲市民黎擋
我同佢解釋白衫一早係哂到等人番黎
佢答我你點知示威者冇撩人打
你係咪每分每秒 你係哂元朗咁多個位睇到冇一個地方有示威者撩人打交 你點證明冇

佢仲會話黑衫唔搞搞震 市民點會比人打
跟住我答 番屋企都比人打合唔合理
佢答 係啲廢青唔搞搞震先會咁 佢地唔入去就唔會咁
跟住不停loop 番類似既對答

當我聽到佢話係網上睇到既新聞係假架
係人都可以作出黎
果陣已經知佢冇得救

根本係同緊古代人講 飛機係可以係天上面飛一樣
諗唔到點樣駁就一啖咀埋去
Up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞