仔女比TVB更入屋 停止同父母割裂

459 回覆
1802 Like 27 Dislike
將老母由淺藍教化到淺黃 我就是成功例子 屋企冇人再睇CCTVB
知道發生咩事,但無諒解同情當事人,覺得唔關佢地事。
政府施政實有野同佢有關既。樓價/豬肉壟斷/交稅/醫院/每日150等
要代入佢角度,想下有咩令佢憤怒既事
如果無,真係可以放棄。就算勇武放核彈佢地都無咩所謂中立L。
push
偷偷地幫佢哋 subscribe

為藍絲長輩而設既Youtube頻道正式面世!
https://lih.kg/1431722
同深藍講野唔洗硬碰硬
你要擺出一付唔關我事嘅樣
再同佢講老豆 依d政治野 唔關我地事 我地普通人黎嫁 佢一定無野好反駁 令到佢同深藍脫離成為港豬已經足夠
已放棄
佢靜係會話 我比上網睇既野洗哂腦
人地講逃犯條例可能會咁 你就信到十足
根本係杞人憂天

跟住我講啲新聞 佢就話上網好多野都係假
你睇到啲新聞點知係真 你親眼見到咩

根本係溝通唔到
不能說之以理,就動之以情。
參考東方屌政府無能,解決唔到當前危機。
譬如:講撤回就已經可以解決既問題,偏要拖
兩邊都有唔啱,但係邊一邊唔啱 會係更加大獲 更加唔能夠接受

黑衫變白衫個到
要佢用証據去說話 唔好人云亦云

阻人番工就錯
就問佢自己有冇試過阻人番工
架車full左 係咪要落車讓比其他人 費時阻人番工
反問佢幾時阻人番工會係冇錯?

其實 「阻人番工就錯」 亦都係人云亦云
問佢信d咩 問返佢攞理據
一齊屌,泛民大把野可以屌
順便屌埋政府無能,小小問題都解決唔到,淨係識打壓。
個問題可能就係喺「嘈」上面
對住唔用腦嘅藍絲,從來都唔應該用嘈
你諗下點解佢會做藍絲?就係因為佢哋唔用腦,所以先咁容易俾政府洗腦
所以我哋都應該講啲唔使用腦嘅嘢,洗佢哋腦

唔好講啲好複雜論證出嚟嘅價值觀,普世價值
俾佢睇下今日班警察點樣撳低一個着白衫冇口罩嘅女仔

然後好簡單咁同佢哋講「哇,今時今日啲警察真係癲咗,連一個着白衫冇口罩,唔係示威者嘅女仔都搞,仲要成個大男人騎上去個咁瘦嘅女仔度」
你仲要表演出唔係特登針對警犬,係以事論事
大家唔理講道理嫁
無人鍾意聽道理 佢細個都唔鍾意聽啦
學下嗰d民建聯 培養佢地做港豬
深入了解點解會屌泛民 一單一單拆
每日努力緊,大家一齊努力
搵返中共高官全家係外國國籍圖
唔好屌父母,要同聲同氣,鬧高官,恨鐵不成鋼咁,你都係想中國好,香港好,屋企好,自己好
其實有無方法搞到屋企播唔到cctvb?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞