薄扶林大學討論區 (32) 光復香港

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
好波
港大starbucks 爆玻璃
今日好似全日冇開

su 嗰間今日食飯時間
仲見有好多人幫襯
有,某日坐喺CPD 到個幾鐘見到佢行咗十幾個圈, SU building 亦有同樣情況
其實尋日lunchtime都唔係好多人幫襯Starbucks啫,雖然有少量港豬同外國人

利申: 尋日入咗Su building Starbucks 食午餐, 隔離枱都係買外賣入去食
班友一樣都係繼續離地
yes收到風佢190
理想咁講 Starbucks唔開 班離地撚可能先會認清事實

飲Starbucks唔過一!

去 英國 Exchange的 記住登記做英國選民!!!

【請廣傳給居英、英籍的朋友】
除咗遊行、寫信,在英港人仲有咩可以做?
投票!
英國嚟緊11月好有機會提前大選。選民登記會喺選舉前3星期截止。
如果你係BC/BNO/英聯邦國家國民,即刻同我入嚟登記做選民!
我哋要善用手中一票嘅力量,說之以利,促使政界人物覺得訂立有利香港公義的政策唔單止係道理,亦都有佢着數。

D4HK選民登記支援/聯絡 Telegram群組:http://t.me/UKVoterAction4HK
立即登記(只需要5分鐘): https://www.gov.uk/register-to-vote
連登討論: https://lihkg.com/thread/1595661
星期二有midterm
夾埋幾個同學email咗professor話可唔可以postpone或改做open book
屌佢老味都唔知professor係唔check email定乜柒
覆都無覆

SETL肯撚定寫死佢
你都唔係第一年讀大專啦
罷課好走堂好 都要自學嘛
我有兩個。依個時勢,希望postpone。
【迎新日】
大件事啦!!
我地收到線報,縱火狂徒放火燒完亞馬遜森林之後嚟咗香港,聽講佢已經嚟到HKU,我地要快D搵出佢下一個目標,綠林偵探小組出動!!

Greenwoods Oday除左有HKU hunt之外,可以比大家認識校園內嘅環保/綠色設施,仲有織野workshop比大家整一個獨一無二嘅紡織品。

Greenwoods現在招募各位成為綠林偵探小組嘅一份子,搵出縱火狂徒下一個目標,一齊將佢捉拿歸案!

日期:12/10/2019 (星期六)
時間:上午10點至下午5點半
地點:HKU & 龍虎山

見到文字都打冷顫
同問...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞