薄扶林大學討論區 (32) 光復香港

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
唔係9月尾咩
我琴日reg唔到
今日得左
4/9, 好似係
係, 任你add
y1咪add幾個cc
同埋你遲d想declare咩major/minor, 咪add返嗰科d intro course囉
各位巴打 想問下如果呢一刻cc仲喺waitlist嘅話
過咗course selection period 係咪之後要重新add過等auto ballot?睇完cc個網仲係唔多肯定
應該會自動disapprove你
https://commoncore.hku.hk/faqs/
第17項
開學近了 希望大家用少少時間睇下

【HKU】就快開學, 有冇手足一齊搞好學校個連儂牆?
https://lih.kg/1509229
系統係咪無咁快更新 到依家都仲未disapprove
想問下有冇巴打讀過CCHU9039 同 CCCH9031 可以講下大概會讀d咩同難唔難
CCHU唔難 year 2 sem1讀過
唔知啲嘢有無變
同埋個lecturer唔知仲有無教
嗰陣讀下咩係sexuality, queer
上堂會睇片 整體嚟講幾有趣同埋學到嘢
係有一兩堂講law, sexual health就悶少少
讀咗六個cc入面最中意呢個
同問 想讀法文 想知non credit bearing如何
CCHU9039幾輕鬆又好玩最緊要係有唔少女仔讀 上tut基本上有出席就有分 assignment係寫兩篇1000字左右既文講下自己有咩體會 而final project係整網頁 用WIX勁簡單 利申 A-

CCCH9031 狗也不屌 要比成幾舊水買地圖果d野 最後得B
想問下有冇巴打用緊大學gym room睇相好似好多野玩咁
啲cc not approved仲有冇得reg過?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞