Sony真無線豆豆 WF-1000XM3 (3)

985 回覆
10 Like 6 Dislike
我都係睇完大把貨先出去
回知旺角無貨 再搭去銅鑼灣睇 都係無貨
最後去咗logon 買 最後一隻黑色
上一版係sony wf-1000x
今日行過尖沙咀蘇寧仲有貨
其實你地可以去影音展買,我見有唔少人買完會post ig story,影音展應該有唔少貨
我試完就換返原裝,隔音真係好重要
影音展要俾入場費
早買早享受呀嘛
如果白色依家仲有冇邊到有?
鐘意白色多d
I mean page 3
https://www.sony.com.hk/zh/electronics/truly-wireless/wf-1000xm3/buy/wf-1000xm3bme

online store買,第2日已經有得去門市取,明明大把貨
想問巴打你有冇開DSEE HX
同係咪用耳綿?

試咗女朋友嗰pair冇事
係依2樣嘢同我唔同
周街都見有人用緊..
見友和有得賣, 出糧前忍下手先
你聽得Dsee有分別咩
我就係冇開
但唔知個firmware bug到開咗auto先冇事
係低咗,不過又未到正常mode嗰種Blur
想問巴打你有冇開DSEE HX
同係咪用耳綿?

試咗女朋友嗰pair冇事
係依2樣嘢同我唔同
你聽得Dsee有分別咩

我就係冇開
但唔知會唔會係個firmware bug到開咗auto先冇事
我用半日花左啦
請問用邊隻耳棉好 試哂原裝幾隻size都會甩耳
Cp360
Comply trueGrip pro
但原裝應該最穏
呢類產品短期內係咪唔會降價?
如果係嘅話 我呢幾日就出去買一對先
你估Sony 手機咩
周圍都缺貨,唔加價都偷笑
由pbp轉會過嚟
用咗一個星期
pair緊iPhone XS
講下自己點睇

先講問題先
set咗 Priority on Sound Quality
但係音質成日無啦啦好似矇咗 壓縮過咁
每次維持5-10秒 一首歌最少一次
相信唔係個別問題
reddit都有post講
https://www.reddit.com/r/headphones/comments/cm6h38/sound_issues_with_sony_wf1000xm3_nc_earphones/

至於轉quick attention mode要1秒
如果突然有人同你講嘢嘅話你會轉唔切

行過大風嘅位
用NC嘅話會等到風切聲
好似同人講電話聽到對方個mic俾風吹緊咁
依個時候可以轉ambient sound control off mode
閂曬所有NC功能
就會好似普通耳機咁

第一次用ANC耳機
個人好滿意
出街坐巴士為例
基本上上到車NC mode聽歌已經差唔多聽唔到引擎聲
唔播歌嘅話淨係聽到好細聲引擎聲
同埋落車唔駛較返大聲
淨係會隱約聽到人講嘢聲同埋車聲
有冇人知今日放工時間旺角sony store有冇貨? 想狗衝
嘩屌 柒撚到嘔
我愛緊掛頸WI, 第一次用NC係非常SURPRISE, 你除耳機果刻會發覺原來個世界咁嘈。我去SONY專門店試過WH, 仲誇張, 係屋企聽既話, WH真係一流。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞