Sony真無線豆豆 WF-1000XM3 (3)

985 回覆
10 Like 6 Dislike
黑色嗰隻棉舒服+隔音過耳膠好多 可惜加低音吸高音 都唔知點揀好
耳棉我戴唔穩,好可惜.....
講電話成撚日斷線既 屌
用家問題
有無人試過左邊無反應?用左一星期跌都無跌過,左邊無哂燈放過入盒再拎出來都detect唔到。。。
放個隻入盒 噤住粒制10秒 reset完成
真係得,thx
因為我都試過 睇盒嘅說明書其實有講點reset
不過呢個世代應該都無人睇 包括我
無啦啦會detect唔到都有,用過其他牌子藍牙耳機都未試過
低b問題
用iphone+nc,原生music app聽歌開最細聲,幾乎聽唔到咁細聲係咪正常
好似驗耳咁細聲
叉咗一晚電,點解左耳得70%右耳100%
嫌最細聲太細聲?
根本on9問題
我不知道該回什麼,只好貼上乳酪蛋糕做法 自己做健康又好吃 準備所有材料。低筋麵粉過篩,奶油放入耐熱容器裡,隔水加熱使其融化。檸檬清洗乾淨外皮再刨絲及榨汁備用。先將奶油乳酪放置於室溫軟化。 製作餅皮,餅乾放入較厚的食物袋中,用桿麵棍敲碎。 製作餅皮,餅乾放入較厚的食物袋中,用桿麵棍敲碎。 將融化的奶油稍微冷卻後備用。 將融化的奶油稍微冷卻後備用。 將奶油倒入餅乾袋裡,攪拌混合。 將奶油倒入餅乾袋裡,攪拌混合。 將做法4.倒入模型中,用杯子或湯匙等工具輕壓,使其鋪滿模型底部,然後放入冰箱冷藏定型。冷藏約30分鐘以上即可。 將做法4.倒入模型中,用杯子或湯匙等工具輕壓,使其鋪滿模型底部,然後放入冰箱冷藏定型。冷藏約30分鐘以上即可。 將香草豆莢剖半,用刀片刮下香草豆莢籽。 將香草豆莢剖半,用刀片刮下香草豆莢籽。 製作起司蛋糕的麵糊,將軟化的奶油乳酪用橡皮刮刀攪拌,並加入酸奶及2/3的細砂糖攪拌混合。 製作起司蛋糕的麵糊,將軟化的奶油乳酪用橡皮刮刀攪拌,並加入酸奶及2/3的細砂糖攪拌混合。 均勻混合後,加入蛋黃攪拌至表面光滑(這時可改用打蛋攪拌器),接著加入鮮奶油同樣攪拌至表面光滑。 均勻混合後,加入蛋黃攪拌至表面光滑(這時可改用打蛋攪拌器),接著加入鮮奶油同樣攪拌至表面光滑。 加入香草籽及過篩的低筋麵粉一起攪拌均勻。 加入香草籽及過篩的低筋麵粉一起攪拌均勻。 再加入檸檬汁及檸檬皮(絲)混合。 再加入檸檬汁及檸檬皮(絲)混合。 使用一個乾淨的調理碗加入蛋白,剩餘的細砂糖分兩次倒入,並同時用電動攪拌器攪拌,打發至蛋白霜的尖端會往下低垂的柔軟程度。 使用一個乾淨的調理碗加入蛋白,剩餘的細砂糖分兩次倒入,並同時用電動攪拌器攪拌,打發至蛋白霜的尖端會往下低垂的柔軟程度。 加入一半的蛋白霜至起司蛋糕糊中攪拌均勻。再將起司蛋糕糊全部倒回剩下的蛋白霜裡攪拌均勻,動作快速而輕巧。 加入一半的蛋白霜至起司蛋糕糊中攪拌均勻。再將起司蛋糕糊全部倒回剩下的蛋白霜裡攪拌均勻,動作快速而輕巧。 在模型底部包上錫箔紙,(避免隔水加熱時水份會流進模型裡)接著倒入麵糊,用橡皮刮刀將麵糊表面刮平整。 在模型底部包上錫箔紙,(避免隔水加熱時水份會流進模型裡)接著倒入麵糊,用橡皮刮刀將麵糊表面刮平整。 烤箱先預熱170度c備用。烤模放入大烤盤裡,注入約2cm高度的熱水,放進烤箱以170度c烘烤40分鐘,接著再用160度c繼續烘烤10-15分鐘。搖動模型時,蛋糕表面會像布丁般緩緩搖動的半熟狀態,即代表完成。請依各家烤箱的不同,烘烤時間可做調整。 烤箱先預熱170度c備用。烤模放入大烤盤裡,注入約2cm高度的熱水,放進烤箱以170度c烘烤40分鐘,接著再用160度c繼續烘烤10-15分鐘。搖動模型時,蛋糕表面會像布丁般緩緩搖動的半熟狀態,即代表完成。請依各家烤箱的不同,烘烤時間可做調整。 蛋糕出爐先冷卻後,再放入冰箱冷藏1個小時以上。用刀子沿著模型輕輕劃一圈,取下蛋糕即完成。 蛋糕出爐先冷卻後,再放入冰箱冷藏1個小時以上。用刀子沿著模型輕輕劃一圈,取下蛋糕即完成。
左邊隻耳機完全無反應,放入盒連紅燈都無,有無得搞
自膠,爬左文按實10秒就得,但係好多巴打左邊都有問題wo 好似
用咗幾日暫時好滿意,返工時間人多地方跳幾下可以接受(連線優先)。帶落唔算舒服,但比想像中好,一陣放工諗住買隻comply耳綿試試睇下會唔會好啲。
問下啫
我以前個對好撚大聲所以有較過啲歌做原本音量既10%左右先可以室內聽
唔知係咪啲舊setting遺留落嚟
另外去做尖個時駁跑步/單車機都好細聲已經拉到部機最大聲
用咗一個月,都係間唔中斷線

可以接受,但不完美

利申: iphone XS 用家
換咗comply耳綿舒服過原裝好多
啱啱出咗xm3,音質同connection好好,尤其中高音。但其中兩個大問題,睇下有冇巴打相同情況:

1. 耳機連去macbook/ macOS/其他電腦音量極細,reddit都有人講過,似乎未能解決。就算喺手機校到最大聲,之後先連去macbook結果都係細聲。耳機冇得直接校音量係一大失筆。都係果句,希望firmware有update

2. 我用iphone通話,收唔到自己把聲。我用屋企電話打畀自己,拎埋其中一邊落嚟講野,都係聽唔到。出面啲評測又話得嘅,係咪我電話問題?

呢兩個問題對我嚟講廢咗唔少武功,有冇巴打解答下
你地戴耳機係邊個方式?
1.耳機向下
2.45度
3.打橫
我係接近 3.打橫
水平插入。再扭到45度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞