【一齊攪旺個場】錶撚討論區(3)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike

凸面係正嘅

巴打覺得 titanium 500 同呢隻比,邊隻正啲

咁梗係鈦500正啲,夜光填充陶瓷圈,藍色夜光好毒。
加埋ETA 2892 A2 TOP級機芯性價比一流,我隻鈦行得好靚,大概-2 +3秒左右

ETA等級分:標準(Standard)、精製(Elaboré)、頂級(Top)、天文台級(Chronometre)

基本上Steinhart一起手已經俾Elaboré機芯你,TOP機芯就再高一級。

而隻OCEAN ONE VINTAGE你真係要對vintage款同凸面好有興趣先好入手。

好靚,幾錢?

4K有找

佢話有折扣

正呀 平過玩精工 有冇巴打一齊夾?
原本想買Tudor紅bb,買呢隻之後再下一隻直上AP好似仲好

自己買都得,前題要有隻homage sub仔

仲要寫詳盡review

啱啱收咗email問,依家唔洗比較,但都係要起forum寫review,同埋變咗五折,寫起連登得唔得

買隻無日歷玩下都好

正啊!5折
有無link呀

我無link,不過同佢客服email溝通過,可以俾你睇下

好靚,幾錢?

4K有找

佢如果唔係灰面我會買佢,上次上信和見到隻display 之後放棄咗

好靚,幾錢?

4K有找

佢如果唔係灰面我會買佢,上次上信和見到隻display 之後放棄咗

信和邊間?實際位置係?

其實白鋼灰面我都明白可能想做退色feel,但佢Black DLC版都係做灰面我就百思不得其解……

佢話有折扣

正呀 平過玩精工 有冇巴打一齊夾?
原本想買Tudor紅bb,買呢隻之後再下一隻直上AP好似仲好

自己買都得,前題要有隻homage sub仔

仲要寫詳盡review

啱啱收咗email問,依家唔洗比較,但都係要起forum寫review,同埋變咗五折,寫起連登得唔得

買隻無日歷玩下都好

正啊!5折
有無link呀

我無link,不過同佢客服email溝通過,可以俾你睇下

論壇出review 5折,youtube出review 45折。

幾千蚊有交易

好靚,幾錢?

4K有找

信和邊間?實際位置係?

其實白鋼灰面我都明白可能想做退色feel,但佢Black DLC版都係做灰面我就百思不得其解……

八樓賣g shock配件嗰間,都幾多款起度

好靚,幾錢?

4K有找

信和邊間?實際位置係?

八樓賣g shock配件嗰間,都幾多款起度

唔該你,咁睇款可以去嗰隻,買就搵代理
Ocean Titanium 500 Premium影多幾張相分享一下

ETA 2892-A2 頂級(Top)機芯

中意陶瓷圈令立立嘅感覺

突出玻璃磨斜邊唔同角度反射好靚

巴打 你條錶帶喺普通鋼定黑鋼?
Ocean Titanium 500 Premium影多幾張相分享一下

中意陶瓷圈令立立嘅感覺

鈦嚟㗎,灰灰地色咁,呢隻堅正,有貨必買

中意陶瓷圈令立立嘅感覺

代理喺咪都無貨?

中意陶瓷圈令立立嘅感覺

代理喺咪都無貨?

你可以搵佢落order嘅,我今日上去攞錶都見佢返咗好多貨,鈦都有幾隻放喺度,不過全部都名花有主嘅。

中意陶瓷圈令立立嘅感覺

代理喺咪都無貨?

你可以搵佢落order嘅,我今日上去攞錶都見佢返咗好多貨,鈦都有幾隻放喺度,不過全部都名花有主嘅。

等我擇日上去睇下實物先
Ocean One Vintage灰面有點可惜,想要黑面只能搵Steinhart Ocean One Legacy - Limited

https://www.facebook.com/pg/Gnomon-Watches-176180109074003/photos/?tab=album&album_id=1424281384263863
不過我都唔知去邊度搵喇……
上GINAULT度睇咗下,無歷款打埋 review50 code連埋運費都要54XX港紙……
上GINAULT度睇咗下,無歷款打埋 review50 code連埋運費都要54XX港紙……

係呀,但我見台狗個01有post讚到上天,如果真係做得咁好可以屌返隻嘅,或者巴打等我到貨先,到時開個箱俾各位睇下

係呀,但我見台狗個01有post讚到上天,如果真係做得咁好可以屌返隻嘅,或者巴打等我到貨先,到時開個箱俾各位睇下

個人唔覺得有咩特別
五千幾叫合理價都唔算特別抵
個機芯先鬼 聽講有中國零件
打磨做功個d咪同Squale差唔多
係咪人手做鬼睇得出咩

個人唔覺得有咩特別
係咪人手做鬼睇得出咩

其實之前成萬銀我真係唔會買,但依家五千幾我覺得ok,而且個樣我都幾鐘意就真

個人唔覺得有咩特別
係咪人手做鬼睇得出咩

其實之前成萬銀我真係唔會買,但依家五千幾我覺得ok,而且個樣我都幾鐘意就真

上網見到有一款錶面無字天書都幾靚,但應該無得賣了

個人唔覺得有咩特別
係咪人手做鬼睇得出咩

所以我諗買都買無歷款,起碼個芯簡單d,少隻香爐少隻鬼(好似係)

個人唔覺得有咩特別
係咪人手做鬼睇得出咩

所以我諗買都買無歷款,起碼個芯簡單d,少隻香爐少隻鬼(好似係)

當屋企有幾隻錶,就會覺得有日曆其實幾煩

個人唔覺得有咩特別
係咪人手做鬼睇得出咩

我就岩岩訂左呢隻既有date
三千幾蚊
藍夜光陶瓷圈防反光藍寶
圈都有夜光
打磨又唔錯
9015機芯又正
又無咁似宜家d勞
諗唔到原因點解買Ginault

個人唔覺得有咩特別
係咪人手做鬼睇得出咩

三千幾蚊
藍夜光陶瓷圈防反光藍寶
圈都有夜光
打磨又唔錯
9015機芯又正
又無咁似宜家d勞

似Tudor Black Bay

個人唔覺得有咩特別
係咪人手做鬼睇得出咩

三千幾蚊
藍夜光陶瓷圈防反光藍寶
圈都有夜光
打磨又唔錯
9015機芯又正
又無咁似宜家d勞

你訂咗Borealis Bull Shark,我想問官網度有$237.5同$475兩個價位,請問兩者之間有咩分別?

個人唔覺得有咩特別
係咪人手做鬼睇得出咩

三千幾蚊
藍夜光陶瓷圈防反光藍寶
圈都有夜光
打磨又唔錯
9015機芯又正
又無咁似宜家d勞

起碼無勞咁多人識
針又同BB唔同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞