【一齊攪旺個場】錶撚討論區(3)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
今日喺元朗買羊皮布,店主介紹我買隻水洗鋼帶

試完即包膠
我想要大隻啲,但Stowa好似唔夠大隻……

好多人都覺得 Stowa 唔夠大隻,所以阿 Jorg 整隻43mm 版 Flieger,但只是換過個殼,錶面完全冇加大,結果個 bezel 攪到好粗好核凸

呢幾年 Stowa 越來越貴,但機芯質素又冇乜大改進,幾年前話會轉用 Durowe 機芯,結果不了了之,之後 Jorg 又堅持轉 logo ,結果流失咗好多客,同埋今年批 90 週年限量版好冇誠意,只是改左舊化夜光物料,完全冇興趣入手

Durowe係咩機芯? 比eta好? 留名學野

Btw 我有訂到90週年 鍾意隻色

Durowe 係德國機芯廠,七十年代俾電子錶打巢咗,之後俾 Jorg 買咗個版權可以用 Durowe 個名出機芯,Jorg 曾經整過個 Durowe 官網講生產進度,好多人好期待,點知過咗幾年都冇消息,依家去 http://durowe.com 會 redirect 去 Stowa 官網

Jorg 個 Durowe 機芯其實是改自 Unitas 6498

如果咁講 咁咪即係自家芯

唔算自家芯,只是基於 Unitas 6498 機芯做修改
仲未到,好痕呀
最近見到有間叫EONIQ
佢啲錶好似幾靚
又好似唔太貴
想問下有冇人試過?
冇追po 如果有人問過唔好屌我唔住
仲未到,好痕呀

訂咗咩
仲未到,好痕呀

訂咗咩

隻ginault 呀
佢啲錶好似幾靚
又好似唔太貴
想問下有冇人試過?

用miyota機芯,好多嘢都可以自己組合架佢,之前請人有諗過in不過慢咗一步

試完即包膠

我耐唔耐都有洗刷一下隻錶,噴呢隻嘢都洗到啲污糟嘢出嚟

md 而家做緊呢隻勁抵,香港好貴
不過 46mm 對我嚟講太大隻
佢啲錶好似幾靚
又好似唔太貴
想問下有冇人試過?

用miyota機芯,好多嘢都可以自己組合架佢,之前請人有諗過in不過慢咗一步

我上過EONIQ個網組合錶款,整極都覺得自己審美觀唔掂

試完即包膠

我耐唔耐都有洗刷一下隻錶,噴呢隻嘢都洗到啲污糟嘢出嚟

我平時用酒精濕紙巾就咁抺都 ok 乾淨,係想知點樣清啲花痕

今日起華生見到,塊玻璃好凸

如果我手粗啲實忍唔住

如果我手粗啲實忍唔住

如果我手粗啲實忍唔住

請問喺邊度買
我想問各位係返咩工
我想搵份支持到買錶嘅工
我隻bronze 呀呀呀呀

如果我手粗啲實忍唔住

請問喺邊度買

massdrop

另外而家做緊 deep blue 半價

如果我手粗啲實忍唔住

請問喺邊度買

massdrop

另外而家做緊 deep blue 半價

之前deepblue自己個網打code都有6折,差啲就買咗隻deep star
我想問各位係返咩工
我想搵份支持到買錶嘅工
我隻bronze 呀呀呀呀

努力啲儲錢吧
有冇巴打有ocean one vintage red嘅圖黎望下?
有冇巴打有ocean one vintage red嘅圖黎望下?

呢張?

呢張?

實物啦,官網都是照騙

呢張?

實物啦,官網都是照騙

實物錶面冇咁深色,怪怪地咁

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞