【一齊攪旺個場】錶撚討論區(3)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
係日本入左紅bb

Jackroad?
係日本入左紅bb

Jackroad?

幾錢
係日本入左紅bb

Jackroad?

My watch

黑面黑字

幾靚喎
幾錢邊到入
係日本入左紅bb

Jackroad?

幾錢

平香港四五千
係日本入左紅bb

Jackroad?

幾錢

平香港四五千

圖呢
Finally
Finally

開箱啦
Finally

開箱啦

邊隻
賣咗兩隻錶之後先訂嘅玩具,寄咗成個幾星期先黎到,等到頸都長

依個紙套勁難拆

盒面

開封一刻,佢成隻錶都係膠紙,又係超難拆

拆完膠紙現真身,我得手機影所以未必影得好,以前一路都係玩精潛,靚仔極如spring drive嘅009都俾唔到依種一見到忍唔住"哇"一聲嘅靚我,雖然我今次係用打手價買入,但講返句人話今鋪真係好似買咗隻撈咁(利申我無撈),我之前睇官網以為係個攝影師ps得好但原來實物都係咁高質,啲金沙lume靚到唔識形容。我個人感覺佢雖然打手價貴蝦仔一千到二千,但係係好物有所值。

另一個角度

正面

我收貨前一路以為個圈係陶瓷,但原來係鋁圈,不過都係好靚

近鏡,值得一提佢錶底行字太長,導致搭五到搭七期間係較唔到錶,同埋枝紅針真心好淫賤

錶底

錶扣連帶依方面我個人認為做得他媽的好,大家都係伸縮扣,但佢真係超舒服超貼手,相比之下精工嗰啲真係要掉咗佢。唯一美中不足係無logo

大家最愛嘅卜面玻璃

淫賤夜光照

同場加影一隻石英呑作對比

個機芯嘅證書,上面講佢依六星期行成點,啲人話佢個機芯唔值,

成套入面有嘅嘢,有塊抹錶布,一條應該唔會用嘅nato帶,一字批,機芯證書同保養證。值得一提佢保養係跟人唔係跟錶,所以諗住玩下就放嘅朋友記得點都玩夠一年先好放,同埋張保養證係有你全名嘅

最後奉上一張上手照兩張,我已經無咗要買大mm嘅念頭,多謝收睇。

依個紙套勁難拆

盒面

拆完膠紙現真身,我得手機影所以未必影得好,以前一路都係玩精潛,靚仔極如spring drive嘅009都俾唔到依種一見到忍唔住"哇"一聲嘅靚我,雖然我今次係用打手價買入,但講返句人話今鋪真係好似買咗隻撈咁(利申我無撈),我之前睇官網以為係個攝影師ps得好但原來實物都係咁高質,啲金沙lume靚到唔識形容。我個人感覺佢雖然打手價貴蝦仔一千到二千,但係係好物有所值。

另一個角度

正面

近鏡,值得一提佢錶底行字太長,導致搭五到搭七期間係較唔到錶,同埋枝紅針真心好淫賤

錶底

錶扣連帶依方面我個人認為做得他媽的好,大家都係伸縮扣,但佢真係超舒服超貼手,相比之下精工嗰啲真係要掉咗佢。唯一美中不足係無logo

大家最愛嘅卜面玻璃

淫賤夜光照

個機芯嘅證書,上面講佢依六星期行成點,啲人話佢個機芯唔值,但我對依放面就無乜意見,因為有多過一隻錶時我覺得乜芯都差唔多

成套入面有嘅嘢,有塊抹錶布,一條應該唔會用嘅nato帶,一字批,機芯證書同保養證。值得一提佢保養係跟人唔係跟錶,所以諗住玩下就放嘅朋友記得點都玩夠一年先好放,同埋張保養證係有你全名嘅

最後奉上一張上手照兩張,我已經無咗要買大mm嘅念頭,多謝收睇。

依個紙套勁難拆

盒面

另一個角度

正面

錶底

大家最愛嘅卜面玻璃

淫賤夜光照

個機芯嘅證書,上面講佢依六星期行成點,啲人話佢個機芯唔值,

屌,好似好正咁,不過點解 40mm 都好似咁大隻嘅,同埋點先有打手價
好長唔quote
個價我係見外國網站有人話有discount code之後自己膽粗粗sd email去問佢嘅,之於點解咁大係因為我手幼,我拆晒佢條帶啲格咁滯
我之前都貼過個email出黎,但我唔知個優惠做完未
好彩佢得一隻款
如果有其他款都唔知點算
好彩佢得一隻款
如果有其他款都唔知點算

有日曆連放大鏡嗰款用白lume,即刻狗也不屌
好彩佢得一隻款
如果有其他款都唔知點算

係咪三隻都係凸玻璃,我見有放大鏡嗰隻好似係平嘅
佢官網啲相好難睇清楚隻錶
好彩佢得一隻款
如果有其他款都唔知點算

係咪三隻都係凸玻璃,我見有放大鏡嗰隻好似係平嘅
佢官網啲相好難睇清楚隻錶

應該都係凸玻璃呀,但嗰隻真係好怪
左邊同右邊,邊個好睇d

唔鍾意佢支藍針閃

開頭對呢隻好有興趣,不過見到實物支藍針就冷靜晒

以為iwc黎

其實 pilot 錶,好多都一樣樣,而且仲要冇 logo,只不過最出名係 iwc 啫

屎都哇都唔錯其實

緊係正

stowa

laco

其實 pilot 錶都係呢個款,我諗好多人都未必分到邊隻打邊隻
仲有 bauhaus 錶都係個個牌子差唔多
呢款叫 buhr typeA wo.. 除左朗格 iwc laco stowa 同另一間唔記得咩名我當佢係正牌之外.. 其他出既都當佢致敬款/抄

我都係之前想買 pilot
用左幾個禮拜上網搵資料, 歷史
最後就梗你揀返 Stowa
莫講話戴
買既過程都係一種響受
order 一隻整一隻咁滯
呢款叫 buhr typeA wo.. 除左朗格 iwc laco stowa 同另一間唔記得咩名我當佢係正牌之外.. 其他出既都當佢致敬款/抄

只係是但講個例子啫,其實 type c 咪又係差唔多樣,唔通話 stowa,laco 似 iwc ?
我意思係 pilot 錶基本上都係咁嘅樣,個個牌子都差唔得遠,唔係有玩開嘅人係唔會識分啫

都係既

Btw 我第一次聽type C , 長知識了

我都係第一次見到,唔知 laco 有冇錯

其實講似,laco 同 iwc 仲似啲,steinhart 個 6點位明顯唔同其他兩隻

講開iwc呢隻真係勁靚

限量十隻 勁鐘意

呢隻當然正
不過 pilot watch 我最鍾意 stowa type A 冇 logo,佢支藍針最靚

識貨

只係是但講個例子啫,其實 type c 咪又係差唔多樣,唔通話 stowa,laco 似 iwc ?
我意思係 pilot 錶基本上都係咁嘅樣,個個牌子都差唔得遠,唔係有玩開嘅人係唔會識分啫

都係既

Btw 我第一次聽type C , 長知識了

我都係第一次見到,唔知 laco 有冇錯

其實講似,laco 同 iwc 仲似啲,steinhart 個 6點位明顯唔同其他兩隻

講開iwc呢隻真係勁靚

限量十隻 勁鐘意

呢隻當然正
不過 pilot watch 我最鍾意 stowa type A 冇 logo,佢支藍針最靚

識貨

Type B

開頭對呢隻好有興趣,不過見到實物支藍針就冷靜晒

以為iwc黎

其實 pilot 錶,好多都一樣樣,而且仲要冇 logo,只不過最出名係 iwc 啫

屎都哇都唔錯其實

緊係正

stowa

laco

其實 pilot 錶都係呢個款,我諗好多人都未必分到邊隻打邊隻

莫講話戴
買既過程都係一種響受

90週年仲正 但仲未到

以為iwc黎

屎都哇都唔錯其實

緊係正

stowa

laco

莫講話戴
買既過程都係一種響受

90週年仲正 但仲未到

有排等
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞