『薪火Post』BNO續期資訊(46) 好大量伸手黨攻入,繼續Join Queue圍爐俾負皮

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
而家最煩係我要send 份 form 去 uk 比我個frd, 佢填完又要叫佢幫我再寄去HMPO
香港冇朋友幫到手?要咁轉折又真係煩
其實所有野我都幫佢填晒 (因為真係好frd, 我有佢 bc copy ) 但係份form 要佢 signature, 我又唔知uk 果邊有無 log 低每個 citizen 嘅簽名, 1陣我鳩簽左, 點知原來佢地有 database 對簽名咪pk
簽名又真係難搞啲 博唔過
希望過埋呢關就掂....唔好再有意外
sosad

希望你都順利啦
希望大家寄埋今次就批
原先搵個 bc frd 做countersign 就係貪佢所有野可以 online 做晒唔洗煩, 點知都係要走舊路
批我未
你填漏啲乜要你咁 連副署都要再填
轉左DX delivery 之後大概幾耐先會有消息?
正常四五日應該收到
而家唔係upload softcopy證件相既咩?佢要你俾hardcopy佢兼搵人於相後副簽?
無填漏野......基本上跟足個 system step by step

同埋佢叫我補填果d 係最基本嘅資料, 跟本無可能會漏.

我係搵 bc frd 做counteraign, 所以我基本上係可以全程 online

而家唔知咩事佢要我所有野比 hardcopy

application form 都要填過
感覺HMPO對於續領BNO要求愈黎愈嚴,似乎英國佬將會更改BNO定位,回應支那口交部多次聲稱中英聯合聲明已經無效.....
乜依家好嚴咩?
樓豬會唔會考慮開個excel匿名統計/公佈申請人身份同比左咩文件,Countersign國籍,審批時間等等
重要好快手就Approve + Sent
你有冇webchat問佢漏乜?
未 webchat......我都想問下

佢 email 好 specific 咁叫我補填 section 1,2,3,9 &10
等咗個幾月,終於approved
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞