『薪火Post』BNO續期資訊(46) 好大量伸手黨攻入,繼續Join Queue圍爐俾負皮

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
19號printed and sent仲未有sms
http://www.dhl.com.hk/exp-en/express/tracking/shippers_reference.html
可以上去打個application number唔要PEX做shipper reference search下
未有就應該DHL未收到件
佢地實要戴頭盔 我就5日到左
Thx 巴打見到係德國了
即係都係同一水
你咁大個人,冇戶口,冇老強?
我情況應該同大家唔同,不過照分享,因為我網上申請輸入聯絡資料時俾咗屋企固網電話同email address佢,而冇俾手提號碼,所以全個過程只靠email冇任何sms,只係速遞員兩次送黎之前大約半小時會打黎屋企固網電話問有冇人收件,你可以keep住以你十個數字PEX號碼去DHL trace (只需要數字),睇幾時會出現第二個waybill,果份就應該係supporting documents,我係收到新BNO後五日至見到第二個waybill,的確比以往其他申請者耐,可能太多人申請,所以巴打等多幾日,如果到時未有至直接Webchat問HMPO職員。
銀行單唔得咩,利申比銀行單
郵局職員答你當然講得比較保守,不過平均一星期內都到。
我兩份DHL同時寄出,同時拎
英國開工啦
大家預備收sms
doc received 2:55pm on 22 Jul 19
等join q
點解有啲巴打會咁快一樣係19號join q但係無乜郁過
新系統建議地址證明名單係冇Bank statement,所以都係政府信穩陣d。
果d係前世做過好事,今世排到條快隊,呢度仲有大把人等超過一個月仍然未approved..
我個伸請變左
Application moved to paper form
開工mon到收工
有文件唔合格彈咗,可能係副簽form...
就係之前個副簽出左事,要我交另一個副簽同埋填過份表
前後搞左幾耐?
咁呢個你之事副簽出事個status,還是另一份副簽都出事?巴打第二次搵乜類型朋友幫手?
我個伸請變左
Application moved to paper form
有文件唔合格彈咗,可能係副簽form...
就係之前個副簽出左事,要我交另一個副簽同埋填過份表
咁呢個係你之前副簽出事個status,還是另一份副簽都出事?巴打第二次搵乜類型朋友幫手?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞