『薪火Post』BNO續期資訊(46) 好大量伸手黨攻入,繼續Join Queue圍爐俾負皮

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
老豆老母要我去旅行必須用廁板
點解
佢哋話我:
1.side錢
2.為何不可以同時有兩本護照
3.小弟的廁板已不能使用(仲迫我去藍田passport office補領)
我依家就係等BNO到手先可以出國
10號申請lost 呢家都未有reference number
已經追過一次
巴打幾大?有冇經濟能力?如果係成年人已經搵緊錢,點解連申請本護照都唔唔可以自己揸主意!用BNO定廁板係你個人選擇,佢地冇權為你決定,喜歡廁板唔該佢地自己用到夠!
咁大個人拎邊本護照自己話事啦
求Webchat link
25,有返工
佢哋腦袋仲有要做精明的消費者果種心態完(PS:兩老係淺黃)
話BNO沒有用,永世冇機會平權

佢哋仲驚去越南🇻🇳只有我用BNO過關會好麻煩
我自己放棄使用廁板的權利都要管
頭先仲同佢地嘈完,我好心痛
Google hmpo webchat
25歲啦
自己揸主意啦
一係就唔好同佢哋去
same here
係咪太多人申請?
9/7 join q 幾時輪到我呀
我兩份都係星期三到
可唔可以每人退一步,你照申請續領BNO,用廁板共存,本廁板用黎招呼兩老,BNO留返你自己或者同朋友出國時用,咁就唔使再嘈,除非佢地連你拎唔拎BNO都要管埋。
我依家就係等BNO到手先可以出國
巴打幾大?有冇經濟能力?如果係成年人已經搵緊錢,點解連申請本護照都唔唔可以自己揸主意!用BNO定廁板係你個人選擇,佢地冇權為你決定,喜歡廁板唔該佢地自己用到夠!
25,有返工
佢哋腦袋仲有要做精明的消費者果種心態完(PS:兩老係淺黃)
話BNO沒有用,永世冇機會平權

佢哋仲驚去越南🇻🇳只有我用BNO過關會好麻煩
我自己放棄使用廁板的權利都要管
頭先仲同佢地嘈完,我好心痛
可唔可以每人退一步,你照申請續領BNO,廁板共存,本廁板用黎招呼兩老,BNO留返你自己或者同朋友出國時用,咁就唔使再嘈,除非佢地連你拎唔拎BNO都要管埋。
其實我驚囉本自行damaged的厠板去補領會比入境處告
不過,anyway多謝你個建議先
same, 兩份星期三到

join quene了
用hk post 普通空郵掛號5日就到HMPO70蚊有找快靚正
嘈乜鬼丫,百忍成金,噏飽就自然收聲。
我唔知出入境用BNO有幾麻煩,廿三十年前都係咁用。

去旅行啫,大家要同一種護照,咁要唔要着埋親子裝?

秒approved係咩玩法?
如果唔小心唔見左報lost呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞