『薪火Post』BNO續期資訊(46) 好大量伸手黨攻入,繼續Join Queue圍爐俾負皮

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
收到 但都係斜既
呢一兩個月既應該都係同一批,全部都歪,連埋你同我,呢度最少已經有五、六個巴絲講過有相同情況。
照用照去 放底佢地自己響越南一日 由佢地自生自滅
話時話,巴打你覺唔覺PASSPORT個字都係歪?唔知係咪連Logo,全個封面都歪?因為你掃描得咁高清,特別容易睇到...
多謝你屌醒我,我決定睇埋HMPO的處理速度,如果呢個禮拜approved就盡可能等埋本BNO
BTW,我今日路過藍田入境處,蝗蟲比真香港人多好多痴撚線
印象中呢度最早由你提出歪既問題,你唔講我都唔覺自己果本都歪,睇開d啦,又唔影響使用,為本死物影響心情唔值得。
至於本廁所板,放假得閒就去做補領(塞住兩老把口)
梗係覺啦
65分鐘,係咪連登最新紀錄?btw... 食負皮啦仆街!
經驗分享
外母老早掉9左老婆本bno
18 碎個陣又on 99 咁加左個英文名係hkId 後邊
係舊system 差唔多無辦法proceed
今次轉左system 再試下
先online 報失,lsr office 要你打去confirm 因為無舊passport number 可以提供
隔左成個月先收到佢佪email 話成功cancel
另一邊申請個邊除左要countersign 外仲要比多好多info又要n 個email 來回confirm d 資料
最後終於收到佢email confirm proceed 而家等收passport
仲要攞scanner掃描得咁清楚
我之前去換新身份證,於辦事處都係聽蝗話多過廣東話,埋到去個辦理櫃檯時,個職員第一句同我講蝗話,我即時黑晒面話我係香港出世,講開廣東話,條撚樣至面懵懵轉講廣東話。
我要加入負皮大軍
都係攪一次姐
副簽比唔到寫信解釋姐
咁相信logo都歪埋...
入境處每天150條蝗蟲政策真仆街
小弟係元朗入境處(注意係大橋街市)補領ID有相同經歷

當時目測大約90%申請者以蝗語溝通
巴打有冇即時用RFID屏閉卡套套住張濕鳩新身份證?我前年去開Amazon買野時順便買定,拎新證後即時入落去,雖然辦事處有半透明卡派,但擋唔到RFID,我拎黎入八達通...
至於本廁所板,放假得閒就去做補領(塞住兩老把口)
我之前去換新身份證,於辦事處都係聽蝗話多過廣東話,埋到去個辦理櫃檯時,個職員第一句同我講蝗話,我即時黑晒面話我係香港出世,講開廣東話,條撚樣至面懵懵轉講廣東話。
小弟係元朗入境處(注意係大橋街市)補領ID有相同經歷

當時目測大約90%申請者以蝗語溝通
巴打有冇即時用RFID屏閉卡套套住張濕鳩新身份證?我前年去開Amazon買野時順便買定,拎新證後即時入落去,雖然辦事處有半透明卡派,但擋唔到RFID,我拎黎入八達通...

想知有乜方法可以擋到
我用緊隻銀包Bellroy note sleeve有啲款有RFID
我都買咗有RFID
6月4入queue
今日7月22終於批核
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞